perjantai 26. syyskuuta 2008

Äidin pikkupoika lähtee ulkomaille

Minun pitäisi olla nöyrä ja toimia niin kuin on aina toimittu. Minun ymmärrys on testattu tietotekniikan rynniessä joka kotiin. Mutta ollaan kuitenkin hitaita toteuttamaan toimivia uudistuksia. Olemassaolotaistelun voittaa luonnossa selviytymiskykyisin. Rahalla saa ja hevoseella pääsee. Hevosvoima on jäänyt mittayksiköksi.

Kutsumushuora sai kirjailijan huomion, mutta itse nuori nainen kehui oivallustaan rahoittaa toimeentulonsa ja riippuvuutensa omalla tavallaan. Nousi autoon ja siitä se alkoi. Vertasi hierontaa intiiminä tekona omaan suihinottoonsa. En ymmärrä tätä vertausta. Jos äidin pikkupoika ei ole kasvanut aikuiseksi, on herättänyt huomiota tietokonepeleissä ja pisatutkimuksissa, joita esimerkkinä hehkutetaan naapurin kakaroille, on siinä rahalla kuin vaalityössä oma osuutensa. Osakesalkku siiven alla saa siivet lyhenemään.

Kapellimestari kieltäytyi ryhtymästä omalla maineella Suomi-kuvan kirkastajaksi. Antaa kulttuurin puhua puolestaan. "Tässä talossa tehdään työtä"-kilpi eduskunnan lisärakennuksen peruskivessä on tulkittu lyhyen siiven alla olevaksi osakesalkuksi. Minä tulkitsen sen runoilijan sananmukaiseksi siunaukseksi, jos voin sanoa: Olen tehnyt oikeata työtä, uhkailematta muuttaa ulkomaille, jos verot ei kevene eikä raha tuota lisää rahaa omistajilleen. Siinä on puhemieskin mennyt halpaan, vai oliko se julistus uudesta ajasta, jonka Jokela ja Kauhajoki todisti onnistuneesti alkaneeksi.

Minäkin pyysin anteeksi isältäni aikuisikäisten perillisten puheita perintöjä jakaessaan. Joku pyysi lapsilta anteeksi aikuisten kilpakentäksi luotuja olosuhteita Kauhajoen tapahtumien jälkeen. Yks enkeli, yks perkele, ne sydämessäin taisteli. Tarvitaan vain kaksi puoluetta, tarkoitetaanko hyvää kaikkille vai pahaa muille, mutta hyvää itselle. Mihinkä on unohtunut lapsen kasvaminen ja kasvattaminen? Vanha käsitys lapsesta pienenä aikuisena on romutettu aikaa sitten. Lapinkesässä syntyvät ukkoina jo sylilapset elämänkierron nopeutuessa. Ei tarvita 20 vuotta tunneälyn kehittymiseen, kun koneäly on tullut tilalle. Vahinko vain, että kone on yhtä tyhmä kuin käyttäjänsä. Esittelijä käyttää valtaa, ettei muita mahdollisuuksia ole. Hyvä, me, jotka olemme voineet tehdä asioita toisin.

Ei kommentteja: