sunnuntai 4. toukokuuta 2008

Vanha kissa nukkuu

Lama mahtuu katkaistun hännän ja pätkäistyn korvan väliin. Siitä kertoo pankkikriisi ja sen seurauksena terrorismin uusi muoto: vaientaminen. Rikkoo muistia, kun mikään ei ole kohdallaan Viron historiassa. Me vaikenemme oman maan historiasta. On vain virallisia liputuspäiviä ja seppeleenlaskuja sankarihaudoille. Senkin uhalla uskallan kirjoittaa, kun terrorin kohteena olen menettänyt kaikki oppirahoina. Tulkit ovat olleet sitä mieltä, että ne kuuluvatkin minun maksettavakseni. Niin on lait laadittu pelisäännöiksi. Kenellä on, sille annetaan ja kenellä ei ole, siltä otetaan pois ja annetaan sille, jolla on. 

Kollektiivisesti on joskus pakko pyytää anteeksi, kun olen ennakoinut ilmoittamalla luopuvani oikeudesta osallistua ennen maksumieheksi joutumista. Tietokoneelle päivitetty tieto lähetettynä varmistaa, mitä itse olen tahtonut sanoa. En ole tietokonevirhe, roskaposti juhlii 30. vuottansa. On ilo katsoa luukun keinoja välittää roskapostia. Annoin luukun täyttyä. Tilavuutta lisättiin rutkasti. Nyt näyttää se taas punaísta. Osta lisätilaa. Katsoin Ally McBealia ja tulin tulokseen, että minkä pidennyksestä on kyse. Se onkin muuttunut lihan paistomittarin kokoiseksi ja siihen tarkoitukseen valta ja vuodet ovat sen muotoilleet. Ja kinkun kypsyttyä se ponnahtaa ylös valmiina uuteen kypsyyskokeeseen mieskunnonmittaukseen tai isyystestiin. 

Pitääkö käyttötarkoitusta ja valmistusvirhettä kysyä yleiseltä syyttäjältä, kun sellaisen viisarin omistajalla on käyttöohje hukkunut? Siskoille tulee kannustusta: Rohkeasti uuteen yritykseen. Minullekin haluttiin ilmoittaa, missä ja kenen kanssa avioliiton haaskalla on orgiat menossa. Keskeytän omalla toimintaohjeella. Jakakaa keskenänne vaikka kilonpaloina, minulle ei tarvitse säästää pätkääkään. Kapu, biologian opettaja, sanoi rappeutuvista kuningassuvuista. Olisi hyvä saada väliin satamajätkää. Se seikkailu tuotti terveet geenit tarpeeksi kaukaa. "Sinäkö olit se kuninkaallinen?" Lapsenlapset sen sanoivat: "Mummo on kova jätkä."

Ei kommentteja: