keskiviikko 19. maaliskuuta 2008

Tasa-arvon päivä

Alan uskoa numerologiaan. Äitini huomio erilaisuudesta suvun kesken: 
- Siksikö sinua sorretaan, kun kävit koulua enemmän kuin muut? Tasa-arvon päivänä liehuvat liput salossa Minna Canthille. Äitini kuolinpäivänä liputetaan Puolustusvoimain lippujuhlalle ja äitini hautajaispäivä on kirjoitettu näkyviin hänen syntymävuotenaan. 

Minun syntymäpäiväni oli suvulle 50. surunpäivä. Välttyäkseni näkemästä lippua puolitangossa lähdin kauas pois. Siellä ystävien seurassa sain olla juhlakalu. Palasin kuitenkin takaisin. Omalla suvun rannalla tuulettelen siipiä kuin merimetso tulokkaana meren saarilla. Ollaan kahta mieltä kuin minun paluustani yli 100 vuotta suvun hallussa olleille rannoille. 

Olen ollut levoton viime päivinä. Tänään siihen syy selvisi. Posti tuo kaksi kirjettä. Toisessa kiemurtelee Sininen tie. Toisessa on Einladung tilaisuuteen, jossa puheet simultaanitulkataan suomeksi/saksaksi. Yli 2000 km pitkä "kuuma linja" kylmän sodan aikana hoidettiin kirjeillä. Toiveeni oli jonakin päivänä simultaanitulkkaus välillämme. Uskonko tämän todeksi. Amerikasta tulee joka päivä kolme viestiä mahdollisuudestani olla miljonääri. Totesimme 20 vuotta sitten olevamme miljonäärejä, kun olimme kohdanneet. Kauppaan tämä viittaa, mutta ystävyys ei ole markkinavoimien ehdoilla. Kiitän kutsusta.

Ei kommentteja: