tiistai 11. maaliskuuta 2008

Kerro, kerro kuvastin...

Olen taidenäyttelyssä "Art 2008". Kävijät jakautuvat kahteen ryhmään minut nähdessään. Silloin toivon olevani pyöveli pussi päässä. Teurastaja ei sitä tarvitse. Hän haluaa tulla kuvatuksi omilla kasvoillaan poseeraten jalka saaliinsa päällä kuin estäen ammutun karkaamisen. Olen muistutus jostakin näkijälle, joka asettuu ylä- tai alapuolelleni kokardien, arvomerkkien, oppiarvojen ja Ite-arvioinnin perusteella. 

Seison kaupan lihatiskillä ostamassa lihansyöjille leikkeleitä. Kesäapulainen oli käännellyt leikkelepinon päällimäisiä, harmaita viipaleita ylösalaisin. Taas pino näytti tuoreelta. Vierellä maisteri ostaa kissalle jauhelihaa 180 g. Pyydetty määrä punnitaan ystävällisesti kissan kuulumisia kysellen. Vuoroni tulee, pyydän 200g. Punnitsija keihästää lihanhimoisesti niin suuren kasan kuin pihdeissä pysyy vaakalle ja kysyy: 
- Saako olla kaikki? Siis otanko koko määrän. Nyt tulee puolustuspuhe: 
- Ostan leikkelettä isälleni. Haluan viedä sen määrän, minkä hän syö seuraavaan kauppareissuun mennessä. En halua yllätyksiä, että tänään ostetussa on pilaantuneita siivuja välissä. 

Päämiesten tavatessa kysytään kissojen kuulumisia. Itse kysyn tietäen omaishoitajan tilanteen, kuinka siellä kotona voidaan. Kuka härillä kyntää, se häristä puhuu. Hierojana herätän aina vastaantulijassa mielikuvia jäykästä niskasta tai muusta hieronnan tarpeesta. Milloinka minulla on aikaa? Ei ole ajanvarauskirja kadulla mukana enkä lähetä tekstiviestiä perään. Soittamalla se selviää. 
Hierojien edunvalvoja kertoo kadulla eduskunnassa olevan meneillään hierojien asettaminen ruotuunsa ja selvittää, missä vaiheessa lakimuutos on. Periaate on muotoiltu: Hieroja on kuin katuhuora, pitää hieroa "kuka kysyy, kuka maksaa"-periaatteella.

Amerikassa on senaattorilla ongelma ostetuista seksipalveluista. Suomessa se on puberteetti/mieskuntoisuusmittari kaadoista. Palaute koulutuspäiviltä mustankipeille tenttaajille: Kaikki sai, kuka kysyi. Niille tarjottiin, kuka ei kysynyt. Hyökkäys on paras puolustus, kun itse on pettänyt luottamuksen. Halvin Alkosta päähän menevä kalliin viinan aikana on paperipussi. Halvan viinan aikana on ollut varaa ottaa ryyppy murheeseen ja toinen pahaan mieleen. Minulle jää vain pussi päähän peittämään ja paljastamaan identiteettini.

Ei kommentteja: