perjantai 29. helmikuuta 2008

Terapeuttinen sukupuu

Johan Lyyti rupesi kirjoittamaan, kun sai kynän ja paperia. Tietysti myös oikean osoitteen. Terapeuttista sukupuuta tässä kyhäilen. Luonnossa se on kaunis puu, jossa lintuset laulella voi. Pieneen tilaan mahtuu vain kaktus, jotka kuitenkin voivat luonnonvaraisina kasvaa piikikkäiksi puiksi. Lähtiessäni muutamaksi päiväksi pois kotoa nostin kaktuksen lattialle, ettei vain kaadu ja katkea. Ikkunalle jäi vain paksu-Bertta, tukeva, kuviollinen kaktus.  Palattuani huomasin kaikki olevan paikallaan. Sukutarinakin saa luvan jatkua. Tuusniemen kunta ei käyttänyt etuosto-oikeuttaan yhden yhtymäosakkaan myydessä osuutensa seuraavalle sukupolvelle.

Mitään ei ole tapahtunut sukupolvenvaihdoksen helpottamiseksi. Olemme koko ajan miehitetyssä Suomessa, missä valtiovalta omistaa maat ja mannut ihmisineen ja luonnonvaroineen. Taantuma on edennyt vuoteen 1918. Eikä se siihen pysähdy, vaan keisarivallan jälkeen on vuorossa kuningaskunta. Kalle-kunkku ei ottanut kantaa vanhas-ruususuneen. Selvittäköön jokainen itse sotkunsa. Vanhanen lähti valituskierrokselle ja sai mieleisensä päätöksen henk.kohtaisessa asiassa. Muistamattomuus pelasti hänet valtakunnanoikeudelta. Eihän korppi korpin silmää noki. Korpin näkeminen tiesi kuitenkin poliitikon kuolemaa ja toivon siitä oikein massaitsemurhaa, että kaikki vaalirahavilpilliset tuntisivat piston sydämessään, eivätkä enää asettuisi ehdolle vaaleissa. Näin eduskunta uudistuisi vanhasta hapatuksesta ja väärästä vallankäytöstä.

Kirjoitan tätä 26.2.2011 saatuani jonkun vaiheen päätökseen sukupolvien ketjussa. Vaalien väliaika 4 vuotta osoittaa, että otteet kovenee orjapiiskureilla. Jäljelle ei jää edes pyramiideja hautapaikoiksi. Niistä tulee muukalaisten hautausmaita kirjoitusten mukaan. Niillä 30 hopearahalla ei ollut muuta käyttöä. Välillä oli siunaamattomien hautausmaat. Koiratkin haudataan tänään kirkonmenojen mukaan. Punaiset joutuivat joukkohautoihin. Jos olisin hiljaa, kivet huutaisivat lionsien signeerauksesta huolimatta. He tunnustavat muistomerkeillään osallisuutensa joukkomurhiin.


Ei kommentteja: