perjantai 1. helmikuuta 2008

Genessus


Luominen
Moos. 1:1-2 Alussa Jumala loi taivaan ja maan. Maa oli autio ja tyhjä, pimeys peitti syvyyden, ja Jumalan henki liikkui vetten päällä.

 Olen alussa miljonääri-isän perijänä. Saman voin tuntea osallistuessani metsäveroiltaan. Nyt maa on autio ja tyhjä, pimeys peittää syvyyden, mutta markkinavoimat liikkuvat vetten päällä. En muista, mikä oli pankkiaapinen ennen tätä säilynyttä kirjoitustaitoisille annettua opasta. Pankin aivot on otettu käyttöön ja tieto jaettu asiakkaalle n. 20 vuotta sitten. Opetetaan: 
- Näin käytät pankkisiirtoa, tiliveloituskoontia, pankkisiirtokuorta, nostolomaketta ja shekkiä. Merkitse tilitapahtumat muistiin.Tiliotteet muodostavat yksinkertaisen kirjanpidon taloutesi tuloista ja menoista. 

Kirjoitin kauppakirjan työhuoneesta kauniissa käsityöläisten talossa. Pankin ohjeilla hoidin raha-asiani, oli työtä ja työniloa. En päässyt alkua pidemmälle, kun nurkanvaltaajat iskivät kohteeseen. Lähdin vanhempieni hoitajaksi aluksi kahdeksi kuukaudeksi. Talo jäi muutostöiden kohteeksi. Mitään ei ollut tapahtunut poissaollessani. Tili miinuksella 20 000. Kiemuraiset olivat kuviot, mutta selvisin niistä aluksi. 

Vuoden kuluttua hankin työhuoneeseen vuokralaisen ja lähdin Tuusniemelle laitospaikkaa tarvitsevien vanhempieni kotonahoitajaksi. Sain lainani maksetuksi. Käsityötalo oli tyhjentynyt. Koko ajan siellä tehtiin muutostöitä, kaadettiin seiniä. Betoninpölyä leijaili kaikkialla kuin asbestinkäsittelytehtaissa. Pankki vuokraa tyhjilleen jääneet tilat konkurssin jälkeen jatkaville työntekijöille. Uusi yhtiö oli syntynyt. Nälkä kasvaa syödessä. Pankki myy omistamansa osakkeet vuokralaiselleen, ja samalla välimiesoikeuden uhan alla minäkin jouduin luopumaan velattomasta työhuoneesta, joka oli nuoren hierojan käytössä. Minut oli heivattu kadulle pankin myötävaikutuksella. 
 En tarvitse tällaista pankkia. Kilpailkoot keskenään asiakkaistaan, minulla ei ole mitään annettavaa eikä menetettävää. 

StoraEnsolla on sama periaate. Miljonääri-isän jättämä perintömetsä pitäisi pantata hamaan tulevaisuuteen konsernin käyttöön, että pääsisin opettelemaan verkkokirjoitustaitoja ja uutta tapaa hoitaa raha-asioita verotusta varten. Se olisi helppoa kirjata ylös koneelle ja jatkaa vuodesta toiseen veroilmoituksen täyttöä, mutta ilman uutta isäntää StoraEnsoa. Jäljet pelottavat, onko minulla mitään siirrettävää seuraavalle sukupolvelle, jos teen vääriä ratkaisuja. Kaikki meni eikä piisannutkaan edellisessä opetuksessa. Käsityöläisten talo on myynnissä, raiskattuna ja hylättynä. 

Näin kansanedustaja ennusti hierojien edunvalvojana: Hieroja on kuin katuhuora, pitää hieroa "kuka kysyy, kuka maksaa"-periaatteella. Oli saatu aikaan Kela-korvaus laitoksissa tapahtuvalle rahastukselle. Olen tästä onnellinen, hoitaminen ei voi toimia pörssissä, nais- ja huumekauppaa rahoitetaan sieltä käsin. Sillä on valtiovallan tuki Kemijärvellä ja koko Suomessa markkinavoimien vaatiessa lisääääää. "Saatana väijyvi julmana juuri, lannista viekkahat vehkehet sen ", kaikkuu virsi suviseuroissa lähes 100 000 -päisen paikalle kokoontuneen kansan suusta. Jokaisella oma lehmä ojassa. Itse yhdyn Ukko - Paavon virteen: 
- Sinuhun turvaan Jumala, mua häpeältä säästä. Soiva Siili laulaa Runebergistä ja tuo mieleen äitini sanonnan: Parempi jumalattoman suussa kuin mielettömän peessä. 

Nyt ollaan eduskunnassakin valuttu alaspäin ja kustu urakat kintuille. Miltä maistuu porkkanoista tehty keppikeitto. Pakkopullalta. Siksi olenkin Korkeasaaren eksoottinen eläin, saanut turvapaikan ja eläkkeen, jolla ostan sitä ruokaa, mitä eksoottinen eläin syö. Luoja antaa auringon paistaa niin hyville kuin pahoille, ja krematorio polttaa tuhkaksi, ettei tulevaisuudessa tutkita DNA-näytteitä, jotka johtivat ilmastonmuutokseen.

Ei kommentteja: