keskiviikko 5. marraskuuta 2008

Kevätsinfonia

Varauduin 1½ tunnin mittaiseen sinfoniakonserttiin ennen kukonlaulua. Sitä kesti vain ½ tuntia. Taru sormuksesta alkoi elää. Suuren perheen rippikouluikäinen tyttö ahdistui perheen uskonnollisesta ilmapiiristä. Koki masennuksen ja palasi töihin sormus sormessa. Pitää käyttää yllätysmunasta saatua sormusta, kun muuhun ei ole varaa. 

Minun nuoruudessa tytöt sekosivat aikuisuuden kynnyksellä seksualisuuden herätessä. Maalla se tapahtui omalla tavallaan. Tuli halu uida alasti naapurin vastarannalla. Seireenien kylpyreissut päätyivät suljetulle osastolle. Seksuaalisuuden löytyminen itsestä on järisyttävä voima. Siihen liittyvä oli pimeätä puuhaa. Nuori äiti vie lasta lääkäriin epäillen korvatulehdusta, kun lapsi hankaa korviaan. "Tulehdusta ei ole, lapsi löysi vain korvansa", oli lääkärin diagnoosi. Siinä lääkäri oli oikeassa, mutta pienen mahan täyttävää syöpäkasvainta ei lääkäri ehtinyt tutkimaan, kun neuvola-aika meni puhelimessa lääkärin hoitaessa omia poika-asioita. 

Katson viidettä kihlasormusta netissä. Minulla on samanlainen. Pidän sitä kissankorvassa ja toista tontun päässä. Sain sormuksia kylkiäisenä, kun tilasin norjalaisia kalaöljykapseleita sydämelle, silmille ja toisia kapseleita iholle ja limakalvoille. Se aika on edessä ramadania viettävilläkin, kun tulee tiettyyn ikään, silloin ei pelaa mikään, kuulen Junnun laulavan. 
Kuinka isoäitimme selvisivät vaihdevuosivaivoista ilman hormoonilaastareita ja muita estrogeenilisäyksiä. Kaikki aikanaan naisenkaaressa, miehenmutkat ovat vielä tutkimatta, puhutaanhan niistä viihdevuosina. Raskaiden töiden vaatimat raskaat huvit hoidetaan politiikan viihde- ja vapaa-aikakeskuksissa. Varsinkin sukupolvenvaihdoksen kautta muukalaisten hautausmaaksi muuttuneella Mansikkapaikalla. On ilo mulla ja suru sulla, on sulla hautajaiset, mulla häät vai millä sanoilla sitä häätanhua yli hautojen tanhutaan. Hautausmaa on ainoa paikka suvun kokoontumiselle, kun kutsu kuuluu kuoleman hoitaessa keräilyerätehtäväänsä.

Ei kommentteja: