perjantai 12. lokakuuta 2007

SeitsÄmÄt veljekset ja Prinsessa Ruusunen

Tapahtuipa kerran maassa, jossa naiset saivat äänioikeuden ensimmäisenä maailmassa ja sen kautta omien rahojensa käyttöoikeuden. Se koski myös maattomien, osakesalkuttomien miesten samaa oikeutta. Mistä lie jäänyt rikkaalle miehelle ja tyttären isälle ajatus, että nainen istuu pankkinsa päällä. Se, mitä tapahtui, oli kunniamurha. Murhattu ei ollut joutunut rikoksen uhriksi, koska avioliittoinstituutiossa sitä ei ollut rikokseksi lailla vahvistettu. Niinpä murhattu käveli zompina kaupungin katuja, eikä tunnistanut, mikä hänet oli tappanut. 

Eräänä päivänä kirjaa varten kysyttiin kokemuksia seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Murhattu otti itsemurhaiskulaukustaan kynän ja antoi sen kirjoittaa koko tarinan. Sivuja kertyi käsinkirjoitettuna lähes 30. Henki palasi murhattuun ja Sie(hän) sai raiskauskriisikeskuksesta vastauksen, puhelinnumeroita ja yhteystietoja selvitäkseen eteenpäin. Sie ei kuitenkaan ole ottanut yhteyttä, koska yksityiskohtien kirjoittaminen oli helpottanut ja joku oli vaivautunut vastaamaan. Tämän jälkeen kunniamurhan kohteeksi joutuessaan Sie (hänellä) on ollut keinot välttää vähältäpiti tilanteet. 

Jatkuvaan painostukseen Sie ilmoitti viettävänsä ramadania. Kun rauhoitusaika ei kestänyt, Sie turvautui woodoo-menoihin eroottisella hautausmaalla Pariisissa olevan mallin mukaan. Kun ahdistelija on nyt kuollut, hänellä ei ole yksityisyyden suojaa. Omaiset kätkivät jumalattoman miehen ristin alle kuolinilmoituksessa. 
Sie joutui turvautumaan sielunhoitajaan ja kysyi, oliko eroottisten tunteiden hautaaminen jouduttanut ahdistelijan kuolemaa. Vastaus lämmitti. Ihmisten ymmärtämisessä on se vaara, että ymmärtävät ymmärtämisen väärin ja tunkevat liian liki. Mutta nythän se asia on kukkapenkissä. 

Eläkkeelle jäätyään Sie voi aidosti tunnustaa, kuinka paljon niin herrat kuin narritkin ovat ottaneet päähän asenteellaan naisen ammattinharjoittamisesta. "Kuka kysyy, kuka maksaa"- periaatetta noudattavia apuri hakee suurennuslasin kanssa ja juoksee kaupungin katuja punainen kravatti vipattaen. Palauttaa tänne tuodut ja täydentää kiintiöitä kotimaisilla uhreilla EU:n naistyöntekijöiksi. Rahat tuloutuvat diplomaattitietä pestynä lumivalkoisiksi veroparatiiseihin kätyreiden tilille. Kaikki tämä on syvältä syntisenlaulunmaassa. 

Nyt naisetkin ovat kivet kourassa virkansa puolesta kivittämässä miesten rinnalla. Sitä vaatii poliittiset puolueet nostaessaan oman pankkinsa hoitajat huipulle kukkaronvartijaksi. Se, mitä heistä puhutaan, ei haittaa, kunhan puhutaan. Miehelle Sie esittää kysymyksen: "Oletko vilustunut vai vielä vihainen?" Pikaista paranemista ei ole odotettavissa, Sie voi sanoa omasta kokemuksestaan.

Ei kommentteja: