perjantai 9. heinäkuuta 2010

Kukka ja mehiläinen

"Ihminen on taideteos" ilmoittaa Mehiläinen. Tarkkailin sivusta, kuinka mies esitteli saamaansa onnittelukorttia. Tässä sulle kukkia, kai sulla on mehiläisiä. Mitä lie kelannut mielessään? Itse olen joutunut maaorkidean asemaan. Täytyy keksiä keinot, millä siitepöly siirtyy seuraavaan kukkaan.

Vista sen ratkaisi. Palomuuri ei pysy päällä, vaan joka kerta kone ilmoittaa. Avaa tietoturvakeskus. - palomuuri ei käytössä - ota käyttöön nyt - boing kumahtaa - jatka - on käytössä. Sulkeudun muurin sisäpuolelle. Maaorkidean siitepölynuija heilahtaa. Pienen pimennyksen jälkeen pörriäinen jatkaa seuraavaan kukkaan. Pöläyttäminen on tapahtunut.

Ihminen tarvitsee toisen ihmisen lisääntyäkseen. Muuhun hauskanpitoon kuuluu lentää kukasta kukkaan. Kumpaa pitää moralisoida, jos kumpaakaan. Kiinassa vain yhden tytön syntymän salliminen on johtanut siihen, ettei kaikille löydy kumppania. Mielipidepalstalta luen kirjoituksen. "Televisiossa on liikaa sairaalasarjoja." Ihmisten ajankuluksi tuotetaan meille viihteen nimissä sarjoja. Jotakin olen oppinut näistä sarjoista.

Jos istun yksitysvastaanotolla varattuna aikana odottaen, milloin lääkäri kutsuu sisälle, jää kaikki arvailujen varaan. On taustamusiikki, on hoitaja lääkärin luona. Vanha nainen kuoliokivussa saa odottaa, milloin lääkäri ehtii omilta kiireiltään avaamaan vastaanoton. Teho-osastolla ei niin kiirettä olekaan, etteikö ihmissuhdeasiat tule hoidetuksi ennen potilaiden kivunlievitystä.

Holby Cityn sairaalassa vanha lääkäri tiesi kuolevansa. Opasti vastavalmistunutta. Unohda lääketiede ihmisiä hoitaessasi. Hoitaminen on taidetta. Jos tiedettä haluat tehdä, hakeudu patologiksi. Potilaathan ovat siellä jo kuolleita. Onko lääketiede vain lääkkeiden vaikutuksen kokeilua ihmiseen ja lääkäri vain laillistettu diileri määräämään lääkkeitä? Parantajalääkäri on enemmän, tietää kuinka ihmisiä parannetaan. Tommy osasi runoilla ihmisille hyvää oloa. Varoitteli läikyttämästä öljyä hukkaan. Kukkaronvartijat muuttavat kaiken rahaksi, ei tehdäkseen hyvää sairaille ja köyhille vaan kasvattaakseen omaa rahasäkkiä apuatarvitsevien kustannuksella. Näin toimitaan köyhässä kaupungissa. Jos ei pyhäksi parane, tauti on kuolemaksi.

Vieläkin pidän kiinni sanataiteen täydennyskurssista lääkäreille "taide ja taudit". Sitä varten en tarvitse tietää kaikista lääkärikirjan sairauksista. Se on enemmän taidetta, kuinka puistonpatsasta muistuttavaan ihmiseen saadaan eloa.
Mikä on tämän päivän pahin vitsaus. Siitä puhe mistä puute.

Ei kommentteja: