torstai 5. marraskuuta 2009

Turpa kiinni, sorsa, sukelletaan

Aamun ajatus

Jos A tarkoittaa onnistumista elämässä,
silloin A = X+Y+Z.
X tarkoittaa työtä,
Y tarkoittaa leikkiä,
Z sitä, että pidät suusi kiinni. (Albert Einstein)

X ja Y ovat tasapainossa elämässäni, mutta Z ei tahdo millään toteutua. On Söpö-silmäinen ministeri, on kaksilla silmäripsillä varustettu viestintäministeri, joka vaatii hiekkamyrskyn uhallakin riisuutumaan, ettei vie yrityssalaisuuksia haarukkapalassaan yrityksen ulkopuolelle. Kysynkin dnalta, mikä oli tarkoituksesi, kun isännöimässäsi minun tunnuksilla henkilökohtainen sähköposti on huijareiden käytössä. "Grow &Thicken YourPenis" - markku.kangas @phnet.fi
Tästä viestintäministeri vielä maksattaa verohaarukassa menneessä ja tulevassa. Joku sen sallii, ja tuijotan ruudun takaa silmää räpäyttämättä sallijaa. 

Minua jahdataan kuin Saddamia, josta tietoinen aika alkoi ollessani omaishoitajana. Se ei ollut työtä, se oli leikkiä rauhanruhtinaan mielestä. Sota alkoi ja loppui alkaakseen uudelleen. Päättyi Saddamin pileskelyyn ja antautumiseen. Hänet hirtettiin, että pitäisi suunsa kiinni. Berliinin muurin kaatuminen ei heilauta tänään niin paljon kuin aikanaan. Berliinissä varastoitiin riisiä kuukausikaupalla nälkäiselle DDR:lle. Tapahtui isän syntymäpäivänä 9.11.1989. Isä oli syöpäleikkauksessa ja äiti laitoksessa. Minulla pitävä päätös, etten menisi heidän hoitajakseen ikinä. Vuoden kuluttua asiat oli toisin ja lupasin. "Minä tulen." Elämässä eivät ole tärkeitä päivät, jotka ovat menneet. Tärkeitä ovat päivät, jotka ovat jääneet mieleen.

Minun päivissä on kaksoismerkitys, henkilökohtainen ja saddamilainen. Minua jahdataan kuin hirmuvaltiasta. Sunnuntaina 6.2.2000 poistuin puutuneena vuodeosaston 10 -huoneesta. Presidentin valinta oli ratkennut. Maanantai 7. helmikuuta on isoisän kuolinpäivä ja siihen päättyivät isän elonpäivät. Isoisä kuoli kotona ja minulla on muistikuvat tallennettu kuin tauluun, jossa hevonen vetää ruumisarkkua kirkonkylään talvitietä Juojärvellä. Savusaunan halkovajassa oli ruumislauta, jonka tarkoitusta en silloin kyseenalaistanut. Mikä minut aktivoi muistelemaan on kiinteistöverottajan vaihtuminen ja perusteet, jotka eivät pidä paikkaansa. Luulin jo asioiden olevan hoidossa siellä ja täällä. 
Siellä muutetaan tietoja rekistereihin, jos vielä voisi saada vähän enemmän veroa veroprosentin korottamisen lisäksi muuttamalla vuosilukuja ja käyttötarkoituksia. Olen siellä syntynyt ja tiedän, mitä on muuttunut. Perustetaan uusia lautakuntia, joiden tarkoituksena on muuttaa asiat paperilla, kun ministerit antavat uusia verotuskohteita. Kunta on leirinsä perustanut ja siitä seuraa, että 100 vuotta suvun hallussa toimeentulon antanut lapsuuskoti maineen ja rantoineen on muuttumassa Kiehtovan maailman ruumistarhaksi tai siellä häärivien avohautausmaaksi. Jos on tarvetta tulevilla sukupolvilla ottaa käyttöön kaalipelloksi, paljastuu lumen alta hautausmaa. Tyhjensin kaappeja 1989 ja löysin kuponkitarjouksina ostettuja riisipusseja ainakin 20 kpl kuin äiti olisi varautunut tulevaan nälkään. Nyt kaikilla on nälkä, elämännälkä, jota ei mikään ahneus tyydytä.

Ei kommentteja: