perjantai 20. marraskuuta 2009

Lapsen oikeuksien päivä

Lapsilla on omat oikeudet.
Lapsen oikeudet ovat aikuisen velvollisuuksia.
Kaikilla maailman lapsilla on samat oikeudet hyvään elämään.

Tähtivettä koko nainen. Hän ei halunnut olla Tähtivettä. Olisiko hän mieluummin lapsivettä? Annoimme toisillemme intiaanien nimiä. Pikku poika oli kuunnellut sivusta aikuisten keskustelua äidin loppuraskaudesta. Häneltä kysyttiin kuulumisia. Äiti on sairaalassa ja lapsivettä on liian vähän. Kuuntelen tämän päivän elvytyskeskustelua. Suomi-neito on hätää kärsimässä. Elvytyskeinot ovat vähissä. Tämän päivän päättäjät ovat päässeet kuin koira veräjästä. Ovat saaneet syntyä rikkaisiin koteihin. Kun vatsa pyöristyy, lööpit kertovat luksusasunnon myynnistä ja uuden luksuskodin ostamisesta. Tämä on satumaista meidänkin kylmissä oloissa. 

Lapselle on oltava koti. Persiassa lapseton shaahitar sai väistyä ja uusi Diba tuotti jälkeläisiä hallitsijalle. Hänet on syrjäytetty ja ajatollahit ovat vallassa. Kokonaisia hallitsijaperheitä on maanpaossa, jos ovat ehtineet jättää maansa. Minä Letitän tuulen. Kuinka pitkiä palmikoita saan aikaan? Hiuksissaa on voima ja kantapäässä heikko kohta. Suomi-neito on jo 9-kymppinen, sota-aikaa elettiin 70 vuotta sitten. Suomi-neidon lapsenoikeuksien puolesta käytiin virkatalon edun kanssa valtataistelu. 
Kirkko ei ollut lapsen puolella, kunhan omat lapset saavat ensiksi. Sieltä on lähtöisin elvytykseen käytettävän rahan voima. Aikuiset vallassa käyttäytyvät kuin pahaiset kakarat. Isättömyys on suuri puute. Tämän ajan aikuiset ovat huomanneet, että maailma kotiolot voittaa. Kun perhe ja lapset ovat heitteillä, sitä on myös Suomi-neito. 

Englannissa oli kahdenkerroksen väki. Isäntäperhe ja palvelijat voivat kerroksissaan hyvin. Mantelipuumetsikön vihreä papukaijapari sai jälkeläisensä lentokykyiseksi. Siinä toteutui lapsen oikeudet ja vanhempien velvollisuudet. Kunnan ja valtion aikuisina esiintyvät toteuttavat anopin sanontaa: Sitten lapsille kun loppuu. Lapset ovat loppumassa, Suomessa vanhetaan nopeammin kuin muualla Euroopassa. Onko siihen syynä Lapin kesä? Kiehtovan maailman Alaskassa on alkuperäisasukkaita valaanpyynteineen. On vielä lunta, jäätä ja pakkasta.

Ei kommentteja: