keskiviikko 25. marraskuuta 2009

Esittää toisin, katsoa toisin

Auttaako se näkemään toisin? Kunnioita isääsi ja äitiäsi! Syntyvyys sodan köyhdyttämissä maissa on suuri. Sama buumi nähdään meillä suurissa ikäluokissa. Tämän päivän perintöprinssin tai -prinsessan mielestä se on epistä. Pitäisi hoitaa vanhat ja sairaat ja vielä heidät elättää. Kiinan yksilapsiperheen lapset ovat hätää kärsimässä. Ei löydy kumppania, pitää tyytyä elämään sinkkuna. Tästä tuli meillekin uusi siviilisääty - sinkku -, joka oli helppo todeta rastilla ruudussa. Hyvin monesta vihitystä on tullut rasti ruutuun elää avioliitossa. Se on minusta kaikkein kummallisin avioliitto. 

Kuliissit kestivät 22 vuotta, mutta rasti muuttui ristiksi ja naulitsemisen uhallakin siitä oli päästävä eroon. Kirkko yhdistää, tuomioistuin tuomitsee eroon. Millään ei ole mitään merkitystä. Sinkkunaiset parveilevat vallan ympärillä, vaikka tietävät, että vallalla on vaimo ja lapset. Sihteerikkö saa tehtäväksi järjestää uuden suhteen hakemalla eron entisestä. Tarvitaan siinä rahaa järjestää julkkishäät, jos ei käytä viekkautta järjestämällä torihäät teltassa. Vieraat maksavat kertakäyttöpahvimukillisesta hinnan juodakseen hääkahvia. 
SAK:n juoksupoikana hän tarjoaa torilla joka neljäs vuosi soppatykistä lämpimän aterian. Tyhmyyttään tulee kyselemään tarjouksen hyvyyttä saada lämmin ateria. Vastaukseksi saa, mitä tilaa: 
- On se turhan harvoin, jos joka neljäs vuosi saa lämpimän aterian. 

 Saman vastauksen annan lupaajalle, joka tulisi tuomaan havuseppeleen kuoltua sotaan osallistuneen isäni haudalle. En tule sitä pyytämään. Pitäkää seppelöidyt ajatuksenne. Maanhiljaisia sinkkuja sekoittaa hakemuskaavakkeet, joissa kysytään kaikkien sivilisäätyjen tulot ja varallisuus. Yhteiskunta on sotkeutunut kuin aa, aa Heikin kissan lankakerä. Loruna se varoittaa; Aa, aa Heikki, kissa se langalla leikki. Ai, ai veitikkaa, ei saa lankoja sotkea. Vedänpä mistä narusta tahaansa on siellä kiinni negatiivinruskea pallopää, joka jää vetäjän käteen. 
Tuhlaaja tyttö kuoli. Leski halusi päästä päämääräänsä mahdollisimman nopeasti. Hautaustoimisto saisi haudata kuin sosiaalitapauksen, jolla ei ole ketään omaisia. Isän pyynnöstä kysyn neuvoa papilta. Viikkojen kuluttua tulee isän nimellä ilmoituskortti kirjatusta lähetyksestä. Tuhkauurna. Isän antamalla valtakirjalla noudin sen postista seurakuntamestarin seisoessa vieressä. Huimaa, ahdistaa, jalat pettää alta. Siinäkö on minun pikkusiskoni tuhkana. Ei auttanut vanhempien toimenpiteet antaa lahjakirja 1/8 kaikille lapsilleen sulkien pois aviopuolisot. Lapseton leski on osallisena äidin kuolinpesässä kuolinpesäosakkaana. Tämä on pienen ihmisen osa yhteiskunnan lailla sotkeman lankakerän narustavetäjänä. 

Lääkettä tarjotessaan lääkäri sanoo: On otettava lääkettä, joka ei paranna ja vastalääkettä vaivoihin, jotka ovat sivuvaikutuksia. Lääkkeen väärinkäyttöön lääkäri on antanut alkusysäyksen. Eestipoika jatkaa piilottamalla metsiin huumevarastoja merkiten reitin navigaattorilla tai spraymaalilla. Tarkkailkaa lähipuihin ilmestyneitä graffitteja, eihän sitä tiedä mikä geokätköilyn aarre on lähimaastossa. Kaatopaikkajätteessä oli lukittu kassalipas. Avainta etsiessä sieltäkin löytyi poltettavia hyttyskarkotteiksi luulemiani suitsukkeita. Kätyreitä ja heidän varastoja on joka paikassa.

Ei kommentteja: