perjantai 2. huhtikuuta 2010

Palomuuri vai itkumuuri

Jonkin aikaa olen ihmetellyt ilmoitusta PC:n tietoturvassa. Ajattelen ääneen kirjoittaessani - tietoturvissa. Kaikenlaista on turpakäräjillä turpakarvojen tai karvattomien leukojen takana. Odotan kaksi minuuttia, sitten tulee risti-ilmoitus. Klikkaan ristiä ja ilmoitus tarkentuu " Palomuuri ei ole käytössä. Ota käyttöön nyt. Jatka. On käytössä." Näillä mennään yksi istunto. Tietokonetohtori arveli ilmoitusta herjaukseksi. Herjaukset olen tottunut saamaan kanssaihmisiltä. Siihen en tarvitse konevoimia. Mehiläinen kirjoittaa mehiläisen käsialalla. Ihminen on taideteos. Siitä olen mehiläisen kanssa samaa mieltä puistoista lähteneitä patsaita hieroessani. Muuria kaadetaan ja rakennetaan uusiin kohteisiin. Palomuuri on päivittäinen kaatuessaan ja uudelleen pystyyn nostettava. 

Juntusen yksityinen hierojakoulutus oli hyväksi havaittu malli suorittaa oppisopimuksella laillistetun hierojan ammattitutkinto. Opeteltiin hieromaan oikeita asiakkaita 4 kokohierontaa/päivä. Anatomiaa ja terveystietoa hierojan tarpeisiin. Isä Juntusen kuoleman jälkeen laitos sai palkallisen opettajan lääkäri/hierojasta. Kurssin hinta kohosi pilviin ja koulutuksella tavoiteltiin lääkäriltä vaadittavaa latinaa. Vaikka minä puhuisin enkelinkielellä, olisin kuin kilisevä kulkunen tai helisevä vaski. Oli siinä paljon yritystä sellaiselle opetukselle, josta olen päässyt PC:n kautta osalliseksi. 

En tiedä, kuinka paljon on ansiota hierojan siirtyessä hautausurakoitsijaksi, kun hierojana hän toi pitkälle bussimatkalle koulutuspäiville pornofilmit. Samalla reissulla hän paljasti seksuaalisen suuntautumisensa. Minusta hänellä ei ollut kompetenssia hierojaksi eikä hautausurakoitsijaksi. Edunvalvojaksi värvätty lakimies/kansanedustaja on katugallupissa paljastunut naiskaupanuhreja pyydystäväksi diileriksi. Sinne minuakin lähetettiin vielä eläkeikäisenä ammatin perusteella. 

Ihminen on taideteos ja pysyäkseen sellaisena hän ei tarvitse kauneusleikkauksia. Hyvä olo säteilee valoa ja iloa ympärille, jota konehoidolla ei saada aikaan. Siitä jonosta saa vähän takaisin lääkärinmääräyksellä 15 käyntikertaa/3 sarjaa vuodessa yhteisistä veromarkoista. Se on tätä päivää. Hierojakoulutus pitäisi järjestää muotoiluinstituutissa hieronnasta motivoituneille tuleville hierojille. Terveystieto ja anatomia vain hierojan ja asiakkaiden ymmärryksen mukaan, ettei tulisi houkutusta lähteä valelääkäriksi. Tissinhierojillekin tarjoutuu töitä, jos antaa siitä näytteen yhden oman hierojalla käyntikerran jälkeen. Ryhtyipä maaltatullut isäntämies hierojaksi kerrostalon emännille ilman koulutusta. Oma emäntä valitteli puutteitaan, kun mies kuoli. Kukaan ei ole rintoja hieronut miehen kuoleman jälkeen. 

Pitkäperjantai on peruttu ristiinnaulitsemisnäytöksineen, kun tekniset eivät tulleet työpaikalleen. Olin kysytty pyhäpäivinä tulla hieromaan yksinäisiksi itsensä tuntevia naisia päivällä ja miehiä yöllä. Minulla on arvot kohdallaan, jos niitä ei oteta minulta pois säätämällä laki. Kun lämmin olo ihmiseltä ihmiselle siirtyy ja satakieli laulaa onneaan, sen kieltää kitkerä fysioterapeutti vähäpätöisenä tunteena: 
- Eihän hieronnasta tule kuin hyvä olo. 
Kuuluu sarjaan työn ilon poistaminen. Otsa hiessä pitää sinun työttömänä olla ja leipäjonosta tai kaatopaikalta leipäsi hakea. 
- Hyihäkki, lapsensuusta hämähäkin nähdessään.

Ei kommentteja: