torstai 1. lokakuuta 2020

Laupias samarialainen

Aamuhartaus 1.10.2020 kirkkoherra Matti Pehkonen, Pieksämäki

Aamuhartauden pitäjä puhuu livenä laupiaasta samarialaisesta ja lähimmäisen rakkaudesta. Itse tuon näkemyksen omakohtaisena kokemuksena ydinperheeseen, jossa elämä on vaiheessa vanhuuden ja sairauden tuomin seurauksin.

Vanhempien kohdalla toimintaohjeena oli neljäs käsky. Vanhimman veljen auttaminen perustui  rakkauden kaksoiskäskyyn. Hartaushakuna aamuhartautta ei nähdä tekstinä, joten lainaan pyhäkoululaisille annettua opetusta.

Laupias samarialainen

Kun kertomus on nyt tullut tutuksi, sen tapahtumat voidaan käydä uudelleen läpi draaman keinoin, jos pyhäkoululaisia on riittävästi, eivätkä he ole aivan pieniä. Tarvitaan matkamies, rosvo, pappi, rikas mies ja samarialainen. Jos aikaa on kyllin paljon, rooleja voidaan vaihtaa: samarialaisesta tuleekin ryöstetty matkamies jne. Lopuksi jutellaan: millaisia ajatuksia ja tunteita heräsi. Entä millaisissa tilanteissa pyhäkoululaiset itse ovat joskus tarvinneet apua, mutta kukaan ei ole pysähtynyt auttamaan? Ovatko he itse joskus huomanneet, että joku on kaivannut apua, ja antaneet sitä?

 

 

Ei kommentteja: