torstai 16. huhtikuuta 2009

Tuntematon

Dr. Phil: Älä sijoita enempää kuin sinulla on vara hävitä.

Vanhempani hankkivat lankapuhelinyhteyden tiettömän taipaleen taakse. Naapuritkin käyttivät sitä tilatessaan kaupalta ruokakuormaa kunnan mökkiin. Suuret perheet sijoitettiin saarissa oleviin mökkipahasiin, joihin perheet ruokittiin. Meiltä oli aina lähdettävä veneellä kouluun, kauppaan, kirkkoon ja asioille kirkonkylään, jonne matkaa 7 km. Talvella matkat olivat umpihankea ilman yksikkömaksuja joka askeleelta. 

Nyt eletään aikaa, jolloin Sonera on häviöllä sijoittamisessaan, vaikka maksan perusmaksua lankaliittymästä vanhempieni kuoltua. Odotan laajakaistayhteyksiä, onhan luvattu koko maassa tietoyhteiskuntataidot kaikille. Mitenkä taitoja käytät, jos yhteydet puuttuvat? Tämä täytettävä irtisanomiskortti tuli perusmaksukorotuksen ja uhkauksen kanssa. 

Jos nyt et luovu vapaaehtoisesti, maksat enemmän ja sitten puramme yhteydet pois. 

Tähän on tultu. Kaikki hyväksi havaitut hankkeet ovat käyneet pörssiyhtiöille liian kalliiksi sijoituksiksi, joten maksajista pitää päästä eroon. Minä en ole sijoittanut enempää kuin minulla on vara menettää. Minulla ei ole enää kuin yksi ilmainen ääni, jos sähköinen äänestys ei sitä nielaise. Julma jumala haluaa jo hengenkin kuin 1918 omistajat määräsivät, että pitäisi luopua köyhästä syntyperästään. Mitää ei ole opittu. Tai olen oppinut uudestaan elämään miljonääri-isän miljoonaperijänä. Odotan valokuitua lyhyt siipisten pitäessä tiukemmin kiinni osakesalkustaan.

Ei kommentteja: