perjantai 23. tammikuuta 2009

Kohtaaminen

Ei sen tarvitse hiplaamiselta tuntua, jos tuntee tarvetta koskettaa. Lakimies paukuttaa lakikirjalla ja pappi raamatullaan päähän sanojensa tehosteeksi. Pieni tyttö puristi laskukirjaa rintaansa vasten ja sanoi: 
- Minä niin rakastan laskutaitoa. Joku toinenkin sanoi samoilla sanoilla. Kuinka hellästi minua kosketit ja kaikki minussa järkkyi. 

Oli HyvinvointiHyrrän aloitusseminaari. Yksi luennoitsijoista sanoi: 
- Eletään avoimessa yhteiskunnassa suljetun yhteiskunnan säännöillä. Poliittisesti se on totta, mikään ei saa muuttua. Ohimennen hän hipaisi olkapäätäni. Tulin myöhään kotiin väsyneenä ja nälkäisenä. Nirhasin päätökseni vakuudeksi leipäveitsellä etusormen melkein poikki. Piti lähteä ensiapuun viimeisillä minuuteilla tikattavaksi. En lähtisi enää kertaamaan samoja asioita, jotka olin yrittäjänä jo taakseni jättämässä. Näin minua ohjataan ruotuun elämänikäisessä oppimisessa. Jos olet 64 v on ikä ehdoton. Olet vanha. Olen just niin vanha kuin haluan olla. On niin tyttömäinen olo, kun opin verkkokirjoitustaidon ja sain seurata MoveOn.org -nettikampanjaa Obaman hyväksi. 

Sitä minäkin yritin ehdokkaani hyväksi, en kerätä vaalirahaa vaan ääniä ehdokkaani taakse. Diiva pudotti minut pilvistä yhdellä ilmaisella äänellä äänestäjäksi. Kohtasin joitakin äänestäjiä, jotka uskalsivat tarttua tilaisuuteen käyttämällä hierontasetelin. Tarja Tallquist keräsi nimiä adressillaan ja siellä on vaikuttamassa 1/200. Presidenttiä meidän on etsittävä, jos jollakin on vielä päätäntävaltaa seuraavalla kaudella. Tuleeko muutosta vai kertaammeko vanhaa muunnettua totuutta. 
Olen monessa mielessä ollut Quantanamon vankilerillä viimeisen kahden kauden aikana. Sitä ennen kiipesin lumipenkalle ja pyyhin lumet ehdokkaan kasvoilta. Oli toteltava 50-vuotiaasta neljättä ukkaasia ja siinä sivussa piäsnuatikoita. Nyt neljäs ukkaasi antaa luvan pistää kivet kuppiin, kun eivät oik'pelillä käytä kättensä ja sydämensä voimaa maan ja kansansa hyväksi. 
Kuka kirjoittaa lain, etteivät omaishoitaja ja hoidettava ole siiamilainen kaksospari. Hoidettava tarvitsee hoidon ja terveellä järjellä varustettu hoitaja sen hänelle antaa ympäri vuorokauden. Mietipä sitä, vaalirahoitusta maksaessasi tai meillä maksattaessasi!

Ei kommentteja: