maanantai 12. tammikuuta 2009

Kanavauudistuksesta ohjelman sisältöuudistuksiin

Et ole jäänyt mieleen siitä, mitä sanot etkä siitä, mitä teet. Olet jäänyt mieleen siitä, mitä tunteita olet minussa herättänyt. 
- Uskalla uudistua, kehotti Ylen ykkönen aikaisin aamulla niihin aikoihin, jolloin opettelin nukkumaan sängyssä. Ensimmäiseksi haastateltavaksi oli kutsuttu silloinen pääministeri minun aamuhartauden aikana. Nousin kirjoittamaan palautetta Ylelle. "Tunnen itseni poliittiseksi huoraksi, kun pääministeri änkee kotiini ja olen vielä sängyssä. En ollut sopinut ajasta hänen kanssaan." 

Digidigiä on veivattu eestaas, mitenkä ohjelmaa tarjotaan. Vanhoja sarjoja uusintoina, kuplakin, jota katsoin tultuani työstä myöhään illalla. Ei tarvinnut ottaa mitään vakavasti. Tuntematon sota piti katsoa inhoten, ettei sotaa enää koskaan olisi. Hymy pyllyyn ja Tulta munille ovat mauttomuuden huippu. Siinä ovat kasvot ja äänet kadonneet ulkoavaruuteen. Heitä en halua nähdä enkä kuulla koskaan. 

Onko digi-tv-uudistuksella ja johtajan eturauhassyövällä jotakin vaikutusta toisiinsa. Pystyin työssäni puhumaan impotenssista, mutta jos minut kohdistettiin viisarin värähdyksen testivälineeksi, testaaja joutui eroottiseen hautausmaahan. Söin tänä iltana mateen mätiä kypsytettynä luonnollisessa kalvopussissa. Tuli mieleen sädetetty eturauhanen. Pitääkö minun kaikki kokea lautasellani ja vielä syödä kurmeena? Sairauksissa ja lääkkeissä on päädytty Kuopion torille hajasijoitettuna. Torikojun kyltti "Liäkelaitos" kertoo, missä ollaan. Naapuripömpelin kyltti kertoo toisen hajasijoitetun: "Ilimanpilluu". Sen ovat isotpojat saaneet aikaan ihan "iliman pilluu". Siitä on ollut suurin haloo, kun ihmiskunta tekee itsemurhaa. 

Eikö se kuulu jo tietosuojan piiriin, mitä minä sairastan ja mitä lääkkeitä käytän. On eletty monenlaisia aikoja ihmisinä. Eikä vieläkään osata antaa oikealla tavalla seksuaalikasvatusta ja terveystietoa. Pojat aina tarjoutuivat kantamaan vanupusseja aikana, jolloin tarjottiin kättä päälle, kun OP ei riittänyt. Ollanko menossa naisten henkiseen silpomiseen. Tulisinko pitelemään miestä kädestä, kun perhekalleuksiin on kolahtanut ja itsetunto on alamaissa. Miehelle naisen rintasyöpä saattaa olla eron syy, joten syöpä on kirinyt elintason noustessa elintaso- ja ihmissuhdesairaudeksi. Tässä toteutuu miesten ja naisten tasa-arvo syöpään sairastumisena. Jäitä hattuun ja "Olipa kerran elämä" katsotaan uudelleen. Tai lauletaan "Ikävän nyt kerron teille, mirri sairastui. Paha oli ilma eilen, mirri vilustui." Kaamos päättyy Kaamasen tiellä, jossa löydän Junnun poikaporukassa matkalla pohjoiseen. Mentiin kauheassa kankkusessa hakemaan poronsarviuutetta, kun vaivasi niin eturauhasta. 

Pukeudun koruja myöten, kun asetun katsomaan Junnun isojen poikien lauluja. Laulajatkin ovat frakissa. Se on kulttuuritarjontaa kuin Pavarotin muistoksi järjestetty konsertti. Amerikan suomalaiset pukeutuvat tv:n ääreen viettämään itsenäisyyspäivää. Samaa tarvetta en tunne kuunnellessani selostusta puvuista, saavutuksista ja sivilisäädyistä sinkkuina tai avecin kanssa itsenäisyyspäivän juhlassa teemana sovinto ja Itämeri. Sytytän kynttilän omille menetyksille ja niille, jotka uhrasivat itsensä itsenäisyyden puolesta. "Housut pois ja hoitoon" voi tulkita kahdella tavalla. Se on ollut työtäni, mutta kauheus on katsojan silmässä, jos työni on ymmärretty väärin. Nyt sekin asia on kukkapenkissä.

Ei kommentteja: