keskiviikko 8. huhtikuuta 2009

Ristinkantajat ja oppirahojenkerääjät

Aamun ajatus
Älä pidä unelmiasi pelkkänä toiveajatteluna. Kunnioita niitä viesteinä, jotka tulevat syvältä sisimmästäsi ja jotka ohjaavat mitä voit tehdä ja mihin suuntaan kulkea.
Sanaya Roman

 

Käskien et hallitse meitä, et vaatimuksella. Osat elämässä kuitenkin kääntyvät toisin päin. Toteutuu järjestötoiminnassa, jossa kertasin kaikki vaiheet projektirahoituksella ja politisoitumisella. Näin se ei tule koskaan toteutumaan kerätyillä rahoilla. Ne kuluvat koordinaattoreiden palkkaukseen ja raportointiin. Elämä on toista. Opetellaan lain turvin teettämään itse työn vapaaehtoisilla ja tuloksen maksattavat oppirahoina itselleen. 
Epävirallisessa organisaatiossa voin kohdata omaishoitajia omalla ajalla, omalla tavalla, vaikka en ole psykologi. Sairaan hyvät, sairaan hyville osoitti sormella ja sanoi: - Alahan kehitellä, mitenkä yhteisvastuurahat käytetään. 
Samoin kirkko lähetti hoitajan hoidettavan potilasjärjestöön. Menin ja löysin. Savolaiset on vammaisjärjestö ja sinne potilasjärjestöön kuuluukin. Mutta mitään apua sieltä ei tullut omaishoitajalle. Puhutaan vain hoidettavan oikeuksista hyvään, käypään hoitoon. Mutta mistä löytyy hoitajat. Vertaistukea omaishoitajat tarvitsevat. Kuitenkaan en anna sen kehittyä läheisriippuvuudeksi saman kokemuksen perusteella. 

Olemme tasa-arvoisia kerran omaishoitajina ja sen jälkeen aina omaishoitajina. Rahastajat pimenevät, ovatpa he sitten johtajia, lääkäreitä tai edunvalvojia, joiden palkan keräämisen hallitus on vahvistanut heidän omaksi edukseen sisäpiiripäätöksillä hyötyen siitä itsekin eläkevirkana

Ei kommentteja: