perjantai 3. huhtikuuta 2009

Ensimmäiset hämäläiset

Samoihin aikoihin tapahtui kotihoidontuesta siirtyminen omaishoidontukeen. Kunta haistoi säästökohteen pienentää tukea lakia vastaavaksi. Kysyin sosiaalijohtajan tekemästä päätöksestä. Käsittämättömän sepustuksen mukana oli valitusosoitus:
Tähän päätökseen tyytymätön asianomistaja on oikeutettu hakemaan muutosta Kuopion lääninoikeudelta kirjallisella valituksella kolmenkymmenen (30) päivän kuluessa päätöksestä tiedon saatuaan tiedoksiantopäivää lukuunottamatta. Valituskirjelmä voidaan sanottuna aikana antaa myös sosiaalilautakunnalle, jonka tulee viipymättä toimittaa se omine lausuntoineen edelleen.
Tiedoksiantotodistus
Tämä päätös on lähetetty 22/12 1993 asianomaiselle

Tiedoksiantaja Sihteerikkö

Tähän päätökseen sisältyi omaishoidontuesta isältä peritty palvelumaksu sosiaalilautakunnalle minun tekemästä työstä. Meidän käyttöön tulevia rahoja omaishoidontuki ei lisännyt latin latia vai minkä rahayksikön aikaa silloin elettiin.
Jos rahaa on riittävästi, siitä ei tarvitse puhua. Hitaat hämäläiset ehtiäkseen mukaan käytiin jatkosota ja talvisodanhengessä huudetaan meitä hätiin, kun pankkimaailma sukeltaa jo toisen kerran lyhyen ajan sisällä. Tai oikeastaan x 5,4 työaikalakia noudattavan hoitajan miestyövuotta kerrytti minun 10 omaishoitovuodesta Guinnessin ennätysten kirjassa 54 vuotta. En ole jakamassa rahaa kenellekään. Mutta kenellä sitä on liian vähän pitää järjestellä lisää hämäläisistä ja lilliuksiin. Tasa-arvoa ihmisten kesken peräänkuulutan ja lähden Papualle. Siellä ovat lakanneet syömästä toisiaan.

Ei kommentteja: