sunnuntai 4. tammikuuta 2009

Paneelissa paljastettu

Täydensin ammattitutkintoani osallistumalla liiton koulutuspäiville. Turkuun kokoontunut hierojajoukko sai kuulla, oliko hieronnasta mitään apua kehonrakennuksessa. Kimmo toimi managerina ja jakoi Kiken lehdessä julkaistuja kuvia. Paneelin kysymisrauha häiriintyi, kun kolina salin perällä alkoi. Hiljaisuutta - vaatimus kaikui kuuroille korville, olihan sokea mieshieroja lähtenyt liikkeelle tunnustellakseen käsin Kikeä. Kun asia valkesi, Kike tuli miestä vastaan. Esitteli hauista puristeltavaksi. Se oli aika hupaisa näky, kun hierojan käsi kävi takamuksen päällä. Mitä sitä nyt hauikseen tyytyisi, kun on koko kinkku tarjolla. 
Hierontaa ei kehonrakentaja tarvitse. Mitenkä on hormoonien käyttö? Kimmo puhuu puolesta, josta Kike ei tiedä mitään. 
- Jos se tuottaa kilpailussa 100 000 mk lisää rahaa, silloin sitä käytetään. Pilleriä parempi vaihtoehto on pistää piikki suoraan lihakseen.
- Mitenkä on aineiden vaikutus lastensaantiin? 
- Epäilettekö, ettemme puuhastelisi petihommissa? Kyllä niitä tulee, kun on sen aika. 

Kimmolla oli suuri stressinsietokyky, kun ääneen ihmettelin taviksena lehdissä kerrotuista ylilyönneistä. Eipä käy katteeks, vaikka koskaan en ole käynyt kuntosalilla. Nälkämaissa on suuri syntyvyys, kun taas rikkaissa länsimaissa on lisääntyminen ongelmallista. Kun hyvää syö ja pehmeällä nukkuu, riittää kokiksen juominen hölkkäämisen lisäksi ehkäisyksi.

 Miehen tie kertoi Esa-Pekka Salosen ajatuksia. Kotimaassa hän pitää matalaa profilia syytösten takia, kun juhlaviikkojen menot ylittyivät. Kulttuuriin uhrattuna se on tuhlausta, dopingissa riittää penkomista. Roope Ankka rahamassi tiukasti lyhyen siiven alla kirkastaa suomikuvaa. Siihen hän kerää muita maailmanmaineensa itse luoneita taiteilijoita. 
- Hyvä Esa-Pekka, et mennyt halpaan. Katson aina kapellimestarien, maalareiden ja yleensä taiteilijoiden elämäkertoja. Heissä kaikissa se jokin on. Kerroin tämän kiinnostuksen miehelle, joka antoi palautteen kepinheiluttajista. Itse tunki liian liki, josta häntä moitin. Hän testasi, värähtääkö viisari. 
Rauhaa ei tuo konfliktiin puuttuminen, vaan oikeudenmukaisuus. Yhdyn Esa-Pekan ajatukseen aatteesta pitää huolta vähäosaisista. On säädetty laki henkisestä työsuojelusta, mutta lainlaatijoita se ei velvoita mihinkään. Saa porkata kuin sika naurishalmeessa. Siitä syntyy draamaa, sanoo radiopsykiatrini. Sanojen kaksois-, kolmoismerkitys tekee meidät hulluksi. 

Olen parsinut villasukkia ja kokenut sen terapeuttiseksi. Kouluajan ahdistuksen elin vaikenemalla. Omaishoitajana poistuin laillisista kokouksista paikkaamaan russakanturkkia kirkonkammariin. Tunsin oloni uhatuksi enemmistön taholta, vaikka lakimies edusti isääni asunto-osakeyhtiössä. Silloinkin neuloin pieniä neuleita yöllä, kun isäni hoito oli työnä päivällä. 
Valitusten kirjoittaminen oli uutta kirjoittamista, jota en hallinnut. Viranomaishoitajat antoivat mahdollisuuden valittaa tekemistään päätöksistä. Arkistot ovat auenneet ja pystyn niihin suhtautumaan objektiivisesti Munkkiklubilla verkkokirjoitustaidon opittuani. Pysyn erossa julkisesti masentuneista ihmisistä, onhan heidän ammattiauttajansa presidentintekijöitä tavalla, joka pistää hälyytyskellot soimaan. Kaulaliinan pituus on suorassa suhteessa hormoonien vähenemiseen, olen lukenut sen jostakin runosta. 
Iloitsen myös odotettavissa olevasta runoilijan talon uudesta emännästä. Se jokin pahvi-Saulissa on. Ei tarvitse istua selkä suorana kuin kirkonpenkissä taiteilijan suunnittelemissa tuoleissa mäntyjen keskellä. Englantilainen kansansävelmä on tämän "uuden vuoden lahja" Riston Valinnasta.

Ei kommentteja: