maanantai 7. syyskuuta 2020

Näistä levyistä en luovu

Levyt soivat pappilan kirjastossa - Maarit ja Jorma Kaimio
poistuu la 4.9.2021; Onko vuoden kuluttua toinen ääni kellossa?

Viikonlopun musiikkivieraina ovat etruskologian dosentti Jorma Kaimio ja kreikan kielen sekä kirjallisuuden professori Maarit Kaimio. He ovat remontoineet Rantasalmen pappilan eläkepäiviensä kodiksi. Pappilasta löytyy levyjä, jotka herättävät omistajissaan monia muistoja vuosien varrelta. Niitä kuunnellessa on ihastuttu, ihasteltu, haltioiduttu ja myös pidetty hauskaa. Nyt eläkkeellä Kaimioiden päivät kuluvat tutkimustyötä tehdessä sekä musiikkia kuunnellessa, niin pappilan kotikonserteissa kuin levyiltä. Monet vanhemmatkin vinyylilevyt tulevat yhä kuunnelluiksi sunnuntaiaamuisin pappilan kirjaston nojatuoleissa istuen. Näistä levyistä emme luovu -ohjelman toimittaa Inari Tilli.

Ohjelmassa kuultavat sävellykset: 
Robert Schumann: Ein Jüngling liebt ein Mädchen, sarjasta Dichterliebe (Dietrich Fischer-Dieskau & Christoph Eschenbach) 

Franz Schubert: Gute Nacht, sarjasta Winterreise (Dietrich Fischer-Dieskau ja Jörg Demus) 

Zoltán Kodaly: Iltalaulu (Esti dal) (Tapiolan kuoro/Erkki Pohjola) 
César Franck: Preludi, koraali ja fuuga (Sviatoslav Richter) S. Balloni/G. Moretto: Marianna (Mauro Cipolla) 

Jean Sibelius: Jousikvartetto Voces Intimae, 4. osa Allegro (Sibelius-Akatemia -kvartetti)

J.S. Bach: Dona nobis pacem, messusta h-molli (Münchenin Bach-kuoro ja -orkesteri/Karl Richter) 

Antonio Vivaldi: Resitatiivi ja aaria oopperasta La Fida Ninfa (Sandrine Piau, sopraano/Licori, Marie-Nicole Lemieux, kontra-altto/Elpina, Topi Lehtipuu, tenori/Narete, ja Ensemble Matheus/Jean-Christophe Spinosi) 

Joseph Haydn: Konsertto trumpetille ja orkesterille Es-duuri (Håkan Hardenberger, trumpetti, ja St. Martin-in-the-Fields –kamariorkesteri/Neville Marriner)  

Aamuhartaus 8.9.2020 Yliopettaja Mikko Malkavaara, Helsinki
Yliopettaja Mikko Malkavaara, Helsinki. Virsi 194: 1, 4. Virsi alkaa sanoin: "Jumala on läsnä", Psallamus-kuoro, Ilmo Riihimäki (joht.), Juhani Haapasalo (urut). 

Ei kommentteja: