lauantai 19. syyskuuta 2020

19.9.2020 aamusta iltaan

 Keskiaikaista polyfoniaa ja gregoriaanisia lauluja Neitsyt Marian kunniaksi 

Yöklassinen päättyy näihin lauluihin, esittämättä jää
05:57 O. Merikanto: Elämälle (Seppo Ruohonen, tenori, ja Pentti Koskimies, piano) jättäen tilaa aaltojen loiskeelle ja lokkien kirkunalle.

 Aamuhartaus 19.9.2020 Rehtori Merja Kinnunen, Adventtikirkko, Tampere

Näin aamu etenee. Sytytän kynttilän klo 10.00 kaukohautajaisiin osallistumisen merkiksi. 

Ote Leena Krohnin esseeteoksesta Rapina ja muita papereita.

Kirjailija Leena Krohn pyrkii romaaneissaan ja esseeteoksissaan perimmäisten kysymysten äärelle. Mitä on nähdä, katsoa ja havaita? Päivän mietelauseen on valinnut Riikka Kaihovaara. Lukijana on kuuluttaja Juha Salomaa. 

Päivän mietelauseen ja puolen päivän hetken jälkeen on vuorossa RSO Musiikkitalossa
Finzi & Mozart
Kyeong Ham, oboe, Han Kim, klarinetti Pauline Fleming-Unelius, viulu, Elina Päkkilä, viulu, Ezra Woo, alttoviulu, Tomas Nuñez, sello. - Gerald Finzi: Interludi op. 21. W. A. Mozart: Kvintetto A-duuri KV 581. Osa 1.4.2020 taltioidusta RSO:n muusikoiden kamarimusiikkikonsertista.

Pisara Sanan voima katseluaikaa 1 v, Timo Laaninen vaihtoi politiikan pappeuteen, mikä niitä yhdistää? (Joh. 1:1-3)

Lopen seurakunta oli live-tilassa
Jatkosodan päättymispäivän muistohetki Veteraanipuistossa 19.9.2020

En tiennyt tänään olevan jatkosodan päättymisen muistopäivän. Sen olen tuonut selvästi esille, että neljä meistä kahdeksasta on sotalapsia, ennen sotaa 2 ja sodan aikana 2 syntynyttä. Vanhimmalle veljelle oli sanattomalla sopimuksella langennut tehtävä huolehtia toisista. Aikuisiällä hän huolehti vanhemmista loppuun asti ja heidän kuoltua meistä sisaruksista aina kuolemaansa asti. Sen tehtävän hän täytti nurisematta kovaa kohtaloaan. Hänen jälkeensä on meidän päästävä sopuun pesänjakamisessa. Kuolinpesä ei ole kenellekään meistä suojakuori kuin ravulle, joka kasvaessaan ulos kuorestaan joutuu etsimään suuremman kuoren suojakseen. 30 vuoden kokemuksella seuraan levollisin mielin, mitä tuleman pitää.

Ehtookellot: Raahen kirkon kellot  kuuntelen suorana. Sen jälkeen  Iltahartaus
Kirkkoherra Mirva Ahola, Pyhäjärvi
. 9 min. mittaisena lauantai illassa.

Oopperailta Lontoossa - Gaetano Donizetti: Don Pasquale jää kuuntelematta. Tänä kesänä olen nauttinut konserteista live-esityksinä. En ole tottunut vain kuuntelemaan musiikkiesityksiä. On nähtävä koko orkesteri monivivahteisessa työssään.

Vielä etsin ennakkoesittelyssä kuulemani konsertin.

Uusi dokumenttielokuva seuraa 40 vuotta toimineen Depeche Moden Global Spirit Tour -kiertueen päätöskonserttia Berliinissä sekä erityisesti yhtyeen kuuden uskollisen fanin elämää. Heille Depeche Mode on "paras kirkko jonka kuvitella saattaa". Ohjaus Anton Corbijn. (Britannia 2019) 
 
Nämä konsertit jäävät katsomatta, onhan takana rasittava hautajaismatka edestakaisin 700 km päässä. Matkalla vielä vältettävä koronakosketuksia. Toiseksi en ole niitä ihmisiä, jotka jaksavat kellon ympäri vähällä nukkumisella.
 
Energinen konserttielokuva Depeche Moden vuoden 1993 Devotional-kiertueelta on taltioitu Barcelonassa, Liévinissä ja Frankfurtissa. Taltion ohjasi yhtyeen luottomies ja koko kiertueen visuaalisen ilmeen luonut Anton Corbijn. Setissä mm. kappaleet Personal Jesus, Enjoy the Silence, Never Let Me Down Again, Walking in My Shoes ja Behind the Wheel. (Devotional. A Performance Filmed by Anton Corbijn, Britannia 1993)

Ei kommentteja: