lauantai 23. maaliskuuta 2019

Pakohuone Hämmennys

Mikä on pakohuone?
Pakohuoneessa 2-5 hengen porukka suljetaan huoneeseen ja heille annetaan 60 minuuttia aikaa paeta sieltä. Pakeneminen tapahtuu tehtäviä ratkomalla eikä voimaa saa tai tarvitse käyttää. Näppäryys, nokkeluus, päättelykyky, tarkkaavaisuus ja luova hulluus helpottavat pakenemista, mutta tiimityöskentely ja kommunikointi ovat todellinen avain vapauteen.


Omaishoitajuus on kuin pakohuone - soten kaatuminen vei toiveet paremmasta Päijät-Hämeessä 20.3.2019 7:30 https://www.ess.fi/uutiset/paijathame/art2528060 
Päijät-Häme


Omaishoitajan työmaa oli hoidettavien koti v.1989, kun kesällä vietin 2 kuukautta halvaantuneen äidin hoitajana kotona. Loman viimeisinä päivinä isällä todettiin syöpä. En tuntenut hakeutuneeni pakohuoneeseen, vaan toimin omalla ajalla, omalla tavalla ja omalla kustannuksella. Ansiotyön keskeytys vei tilin miinukselle 20 000 mummonmarkkaa. Isä joutui sairaalakierteeseen ja äiti meni vuodeosastolle. Palasin työhön ja huusin ääneen, etten menisi koskaan vanhempieni hoitajaksi.

Päijät-Häme 20.3.2019

Miten toimia, kun muistisairas omainen muuttuu väkivaltaiseksi tai perheen talous sakkaa? Omaishoitajat rakensivat pakohuoneen Lahteen
Kotihoidon avut ja tuet vaativat hakijalta selviytymistaitoja. Omaishoitajien työmaa on kuin labyrintti, jota kaikki voivat nyt kokeilla lavastetusti Lahdessa. Vain harva hoitaja saa virallista, mutta vähäistä tukea. 


Lisää aiheesta
20.3.201 Suomalaiset hoivaavat omaisiaan eniten Euroopassa

Asiasanat:
Vammaiset Vanhukset Lapset Ihmiset sosiaalikysymykset Pitkäaikaishoito Omaishoito Lahti Kommentit (8)


 

Ei kommentteja: