perjantai 8. maaliskuuta 2019

Naistenpäivä 2019

Odottelin sängyssä uutistarjonnan alkamista Yle 1:llä. Soten kaatuminen sai liikettä niveliin ja palasin kesään 1989. Olin pidennetyllä kesälomalla vanhempieni luona. Äiti oli halvaantunut ja loman lopulla isällä todettiin syöpä. Työ keskeytettynä veti tilin miinukselle (- 20 000 mummonmarkkaa). Äiti palasi vuodeosastolle ja isällä alkoi sairaalakierre. Vannoin itsekseni, etten koskaan palaisi vanhempieni hoitajaksi. Siihen ei olisi mitään mahdollisuuksia.

Päästiin seuraavaan syksyyn. Kunta ryhtyi purkamaan laitospaikkoja kehittämättä avopalveluita tilalle. Isä oli palannut kotiin leikkauksen jälkeen ja halvaantunut äiti kotiutettiin järjestämättä kotipalveluja.
Isä soitti aikaisin aamulla ja kertoi hädissään äidin haluavan lopullisesti laitokseen, kun ei pystynyt enää laittamaan perheelle ruokaa. Vastasin isälle.
- Minä tulen.
Jouluksi 1990 olin keskeyttänyt työt ja palasin vanhempieni luokse.

Tähän tilanteeseen palasin kuultuani Soten kaatumisesta. Itse olin tuntemattoman omaishoitotilanteen alussa.Tänä päivänä olen omalta osaltani omaishoidon asiantuntija, mutta sillä ei ole mitään merkitystä, tulihan omishoidosta poliittista pyöritystä omaishoidontuen tiimoilta 1993 annetun asetuksen mukaan. Asian ympärille oli muodostunut Omaishoitajat ja Läheiset ry pääkaupunkiseudun naisista, joihin kuului myös Tarja Halonen.
Yhteiskunta yhdistyksineen aktivoitui kokemusasiantuntijana jatkuihan maalla vielä vanha perheyhteys ja huolenpito vanhemmista. Vastauksia suollettiin kuin apteekin hyllyltä ja siksi apteekin mainos tähän naistenpäivään on paikallaan. 

Kuvahaun tulos haulle apteekin lääkevarastoNaistenpäivän tarjoukset 2019 hoiti sattuneesta syystä robotti lääkevarastossa.
Jouko Skinnarin muistorahasto jakaa ensimmäiset apurahansa – saajina lahtelaisyhdistyksiä (8.3.2019 12:07)
Samalla mitalla muistoa kunnioittaen.

Sote ja hallitus kaatuivat – presidentti hyväksyi hallituksen eron, Sipilä puhui tiedotustilaisuudessa (8.3.2019 9:41)

Koko totuus ei tule lyhyessä aamunavauksessa käsitellyksi, kun alku on aina hankalaa, mutta lopussa kiitos seisoo.

Ei kommentteja: