torstai 23. syyskuuta 2010

Koivuharjun talossa

Mä mistä alkaisin nyt tämän kertomuksen?

Aamun ajatus

Nyt saat salaisuuteni.
Se on hyvin yksinkertainen.
Ainoastaan sydämellään näkee hyvin.
Tärkeimpiä asioita ei näe silmillä.
- Antoine de Saint-Exupèry

Profeetta on tullut omalle maalle. MattiJ puhui aamuhartaudessa profeettakoulusta karanneesta naisesta. Hän näki minussa vähän profeetan vikaa, kun olin palannut syntymäkuntaani vanhempieni hoitajaksi. Työvoimatoimistosta sain palautteen 50 vuoden takaa, millaisena ikänsä paikallaan ollut toimistonjohtaja minut muisti.
- Sinä olit pentuna kova suuttumaan.
Kuva Koivuharjun talossa tulee mieleen. Juoksujalkaa palasin katsomaan tuota klic -tilannetta. Se ei valehtele. Sanoja ei päästänyt viereensä istumaan. Minun pitää seistä nurkassa poikien takana. Välillämme on hajurako jo silloin 7-vuotiaina eikä vuodet ole kuroneet sitä umpeen. Meillä kaikilla on oma tiemme.

Kuinka suhtauduin komentamiseen silloin, ei jäänyt mieltä kaihertamaan. Hän se kantoi mielessään kiusaajan henkeä ja minun puolustautumista. Koivuharjun talossa alkoi koulukiusaaminen, johon suhtauduin lapsen tavalla ja unohdin. Olimmehan samoista lähtökohdista, joilla ei ollut koulutaloa. Pojat tulivat saarista ja minä niemestä, aina veneellä oli lähdettävä sulan aikana. Talvella umpihankea hiihtämällä.

Mikkelissä viime syksynä aloitin voimauttavan valokuva -kurssin. Vein sinne tämän kuvan ja kyläkalenterin. Tapasin siellä ihanan, nuoren naisen, joka tuntee saman ympäristön kuin minäkin. Siksi en halunnut olla hänen kuvausparinsa. Kurssin ainoa mies oli hyvä valinta hänelle. Mies kertoi meille salaisuuden, jota hänen äitinsäkään ei tiennyt. Tästä kuvausparista voimauduin ja opin lentämään menneiden asioiden yli. 

PS. Blogger tekee muutoksia ja lisää mahdollisuuksia muokata tekstiä. Joku sieppari nielaisi kuvaan liittyvän pitkän tekstin enkä saanut sitä palautettua. Antaahan Bloggerin rauhoittua. 
Tämä valokuva on voimauttanut minut 1949, 1990, 1992 ja 2009 - 2010. On ollut totta minulle 7-vuotiaasta 70-vuotiaaksi sodasta sotaan. 

Aamun ajatus
24.9.2010

Älä usko siihen, mitä näet.
Silmäsi erottavat ainoastaan rajallisen.
Katsele ymmärrykselläsi, perehdy siihen,
minkä jo tiedät, silloin olet oppiva lentämään.
- Richard BachEi kommentteja: