tiistai 2. joulukuuta 2008

Kivelän edunvalvontayhdistys

YEAT:n näyttökansiossa olen kuvannut omaishoidon kautta tapahtuvan sukupolvenvaihdoksen SWOT-analyysin neljällä kuvalla. Kuvat on tuotu eteeni kuin tarjottimella. 
Vahvuuteni - Heikkouteni, Mahdollisuudet - Uhat. 

Mauri Kunnas tuli tietoisuuteen niinä aikoina. Hänellä on seitsemän koiraveljestä ruutuvihkon kannessa. A. Kiven "Die sieben Brüder" saksaksi on luettavana. Onhan minulla puolivuosisataa kestänyt opintomatka ilmiöön "Zu Hausen Pflegen" ja "Hilfe für die Helfer". Saksaksi olen saanut ainoan kiitoksen, että minullakin on elämisen ja tekemisen arvo. "Liebe Maire":lle kirje naisen käsialalla tuli postissa, kun luukusta tuli logo e-mailissa. Positiiviset veljekset taustatukena kestän kiinalaisen helvetin omaishoitoon ja sukupolvenvaihdokseen vaikuttaneet seitsÄmÄt veljekset. SeitsÄmÄt ei ilmaise veljesten lukumäärää vaan laatua, kuinka he minua kohtelivat toteuttaessani neljättä ukkaasia. 

Sain luvan kirjoittaa verkossa omasta omaishoitokokemuksesta. Epäily hiipi mieleen ja kysyin: "Voinko kirjoittaa niin kuin sen kävin läpi?" Vastaus oli vakuuttava: "Minä olen tämän paneelin manageri." Minut oli juuri erotettu kirkosta, järjestön keskustelupalstalta oli hävinnyt kirjoitukseni ja rekisteröitymiseni. Koulutusta kokemuskertojaksi viriteltiin ja akateemisuus oli ehtona osallistua maksulliselle verkkokirjoituskurssille. Omaishoitajan pestiä en ota enää vastaan käytännön työnä. Vertaistukena samassa venessä voin olla epävirallisen organisaation Verkkokirjoittajan talossa ja Munkkiklubilla. 

Kuva ruutuvihkon kannessa on viimeinen muistikuva käynnistä lapsuuskodissa pyytämässäni tietoimituksessa. Se seitsÄmÄs perkele irroittelee perälasin ikkunaruutua ja heittää sen menemään. Aikaa on kulunut 18 joulua tällä opintomatkalla. 
Olen ubiikkiyhteiskunnassa. Taakse ovat jääneet suku, kunta ja valtio. Niistä tuli laillisesti ja laittomasti minun sukupolvenvaihdoksen suuret uhat. Niitä ei voinut kiertää ei alittaa eikä ylittää. Menin niistä läpi ryöstettynä, raiskattuna kuin olisin ollut Bosniassa tai jossakin sotaakäyvässä maassa. 

Kivelän edunvalvontayhdistykselle on sosiaalinen tilaus. Neljännen ukkaasin selitysosassa muistutetaan meitä esivallan tottelemisesta. Niin kauan kun he oik'pelillä hoitavat tehtävänsä, se on tehtävä. Mutta nyt on tullut vääryyksiä ilmi. Ukkaasi kieltää menemästä mukaan pahantekoon. Kehoittaa pistämään kivet kuppiin ja vaatii ääneen ihmettelemään asioiden hoitoa. 
Savolaisittain en sano: "Kyllä ne ovat viisaita." Tyhmiä ne ovat kuin hölmöläiset kantaessaan valoa säkillä ikkunattomaan tupaansa. Tuli viisas Matti neuvoineen. Ahneudessaan hölmöläiset kaatoivat koko seinän saadakseen enemmän valoa. Olisiko se itärajan mittainen aukko siirtää venäläiset rajan tälle puolelle asumaan. 

Kun Matista aika jättää, sitä pähkäilevät lapsenlapset kuin Katainen nieleskellessään liikutustaan. Pitää tauon ja jatkaa: Sitä minäkin olen paljon miettinyt. Kanervan pesti loppuu ulkoministerinä ja mieskunto muuttuu sairauslomaksi uhosta huolimatta. Tarina alkaa alusta. Venäläinen sotilaskarkuri (korjattu tieto 22.4.2014 sotaherra) Duus antoi nimensä Tuusniemelle. Tirkkovits kertoo tarinan Vihtaniemestä, jonka hän vaihtoi elämän korkeakouluun Lauttasaaren Vattuniemessä. Etäisyys asioihin tuo syvemmän perspektiivin elämäkertaan. Kuinka täytekakku maistuisi vuoden jokaisena päivänä. Lähetyssaarnaaja vaihtaa asentoa sähköisesti verkossa ja ilmoittaa sen kaikelle kansalle. Luukku on täynnä roskapostia 10,2 Mt ja ja ylittyy - 9 kt. Ilmoitusasia: Sähköpostilaatikkosi on täynnä. Osta lisätilaa. Se on tämän joulun sanoma.

Ei kommentteja: