perjantai 16. maaliskuuta 2007

Agenda ja Legenda

Sanapari on tullut konepuhekieleen täytesanoiksi, kun sanottavassa ei ole päätä eikä häntää. Mielsin Agendan jonkinlaiseksi taistelutantereeksi ja Legenda olisi nykysuomeksi "heitetään läppää". Näiden sanojen laillistettu rahaliitto ottaa yhteiseksi sukunimeksi Liturgia. Tämän kasvottoman poliitisen pariskunnan elämää seuraan heidän valtakunnassaan Hyvinvointivaltion Kaatopaikalla. Näen sen ympärilläni riemujen rikkautena ja surujen summana, vaikka osoite sinne on selvitettävä maistraatin valvomasta rakennustarkastusrekisteristä. Se totesi, ettei sille ollut osoitetta, mutta minä olen kuitenkin miljoonaperijätär.
 

Nuolasen ennenkuin tipahtaa, sillä enhän tiedä, tipahtaako. Mutta saan elantokustannukset katetuksi eläkkeellä, jonka suuruuden merkiksi tatuoin tähden otsaan ja numeron käsivarteen, että kaikki halveksijat näkevät, kuka olen ja mistä tulen. Sitä ei kukaan tiedä vielä, mihin olen menossa. Vilma ja Alma ovat luvanneet: 
- Kun olet kuollut, pidetään bailut. Ja kesä jatkuu, kesä.
 

Jos minulla olisi kaksi ääntä, antaisin toisen siiville ja toisen juurille. Kummallakin on lääkäriedustaja, äänen saa siivet, jotka ovat samoista lähtökohdista. Juuria edustaa Svea mamman lääkäri, joka sotatoimialueella kohtasi raiskattujen naisten kauhun. Meidän hameiden alta ei löydy piiloteltuja metsäveljiä, mutta historia kertoo enemmän maastansa kuin ihmiset ja varsinkin poliitikko, jonka lyhennän sanaksi polikko. Onhan lukihäiriö todettu hahmotushäiriöksi. Sillä mennään pitkälle median kautta, kun kontrolli puuttuu ja jakaa julkisesti kaiken, millä voi rahastaa. Sodassa ja rakkaudessa ovat kaikki keinot luvallisia. Kun tulee rauha, voi kuunnella hiljaisuutta ja nuuhkia, miltä rauha tuoksuu.

Ei kommentteja: