torstai 19. maaliskuuta 2009

Sopivankokoinen konflikti

Eu:n taisteluyksikölle ei ole ollut työtilaisuuksia. Se potee samaa puutetta kuin koko Suomi. Ei ole palkanmaksajia. Pitää turvautua vanhoihin konsteihin, joiden sanotaan olevan parempia kuin pussillinen uusia. Kansan konkurssissa elin eläkevuosien aikaa. Kansan lähettämät kirjeet raottivat tulevaa. Vanhat naiset myytäisiin kilohintaan Viipurin torilla. 
Tullessani Lahteen työn perässä katuja lakasivat ikänaiset karjakontakeissa työvälineenä varsiluuta ja niiaava sinkkisanko. En tutustunut mekanismiin paremmin, että osaisin selittää, kuinka luukku aukesi ja sanko nielaisi tupakantumpit. Hongkong on puhdas kaupunki. Siellä kaikesta roskaamisesta sakotetaan. Meillä vielä turvaudutaan tässä sanontaan. Vanhat luudat lakaisevat paremmin kuin uudet. 

Syntisenlaulunmaan ihmiset valuivat kaupunkeihin. Palvelijoista oli puutetta. Kun itse pääsi rouvaksi ja lisääntyi, muistui mieleen omat varhaiskokemukset. Kova oli ollut korvesta kopattu kannikka. Minun lasten ei tarvitse läpikäydä samaa köyhyyttä ja kurjuutta. Alkoi paapomisen vuodet. Lasten puolesta tehtiin kaikki ja ylihuolehtimalla tukahdutettiin lapsen oma-aloitteellisuus. Lapsityrannit ovat saaneet vallan. 
Luonnossa tapahtuu sama käenpesässä. On pakko ollut selvitä ylivoimaiselta näyttävästä tehtävästä. Minulle omaishoito omana kokemuksena oli sopivankokoinen konflikti. Pesässä kahdeksan perillistä samoilla vanhemmilla. Mutta oliko minun osuus vain se 1/8 vanhemmistani antamansa lahjakirjan mukaan. Konfliktina se oli yhteiskunnalle, kunnalle ja sisaruksille mahdoton tehtävä. Minulle elämänkaarella juuri sopivankokoinen mies ja ääni periaatetta käyttäen. 
Yhteiskunta potee hätävarjelun liioittelua ja se maksaa valtionvelkana lasten tulevaisuuden. Onneksi selviytyjille löytyy sopivan kokoinen konflikti elettäväksi. Menestyjät menestyvät vaalivilpillä. Suuret sanat puuttuvat, on vain paljon pieniä askelia. Pienen aasin askelia.

Ei kommentteja: