lauantai 26. heinäkuuta 2014

Peritty viha

Painatin oman rahan hierontasetelin vapaaehtoistyötä varten. Se on vielä arvossa arvaamattomassa 20€/h. Tuotteesta en ole luopunut.


http://areena.yle.fi/static/mk/images/areena/series/35467125_155_sarja_tiettoman.jpg
Vistenvuonon rannalla Helgelandissa 
sijaitsee Ole Arnold Bönån kotitila.

Syrjäinen asuinpaikka voi olla mieluinen vaihtoehto. Norjalainen dokumenttisarja (Der ingen skulle tru at nokon kunne bu) esittelee viisi perhettä, jotka ovat muuttaneet tiettömien taipaleiden taakse. Paikkaan, jossa kenenkään ei voisi kuvitella asuvan.tiettömän taipaleen takana, yle tv1
Kuva: Ole Arnold Bönå jatkaa tilanhoitoa ja leirikoulutoimintaa.
 

24.7. Ole Arnold Bönå on palannut Vistenvuonon rannoille Helgelandiin ja ryhtynyt jatkamaan tilanhoidon ohella myös vanhempiensa perustamaa leirikoulutoimintaa. Lisäksi hän tarjoaa turvapaikan ongelmanuorille.
31.7. Åse Kokaas ja Rune Ingebretsen ovat poikiensa kanssa raivanneet ja rakentaneet maatilan Vallen kunnan tunturialueelle. He ovat itse kustantaneet sinne tien ja puuhailevat tilallaan vuohien ja metsästyskoirien parissa.
7.8. Gry Schjöll ja Dag Hansen vaihtoivat suurkaupungin sykkeen rauhallisempaan elämäntyyliin ja hankkivat omistukseensa vanhan suomalaistorpan Hedmarkista. Dag rakentaa perheelle myös omaa kappelia.
14.8. BenteThurmann-Nielsen ja Tormod Skeie löysivät pienen tunturitilan Ryfylkestä. Alussa he työskentelivät kirjastossa ja koulussa, kunnes pääsivät eläkeläisinä toteuttamaan haaveitaan.
21.8. Hege ja Helge Nordskar lähtivät Oslosta nauttimaan elämästä luonnon keskellä. Jonkin aikaa he valmistivat matkamuistoja Lommedalenissa ja nyt he ovat rakentaneet elämyspuiston Jotunheimenin juurelle.
Tuotanto: Norja, 2013.

Tuttuakin tutumpaa vuodesta 1900 vuoteen 2000. Yksibuskepojke - Tuomas Enbuske - Sivistyksen käsikirja - näytti historiallisia kuvia presidenteistä. Halosen kuvan kohdalla en muista, kuinka hän sen sivuutti. Ahtisaaren otsaan liimasi laastarin. Näillä muistoilla olen jatkanut 14 viimeistä vuotta sijoittajien tultua rannoille lisäarvon toivossa. Minuun ei mielikuvat uppoa.

Kun Oy Suomi Ab:stä tehtiin tytäryhtiö(26.7.2014 5:01) 

Kiistelty saarnamies parantaa vaikka syövän (26.7.2014 10:29)

Kohusaarnaaja lupaa ihmeitäpuhuu tänään ... - MTV.fi


Minoon oikias,
sinoot vääräs, son
kans vääräs, moomma
oikias, tootta vääräs,
noon aiva mettäs. (Ilmajoelta 11.7.2014)

Nämä kaksi murre-elonmerkkiä kertovat meidän pienen piirin olevan elossa. Katsoin uskollisesti MM -jalkapalloa ja vielä kruunuprinsessan syntymäpäivät yöllä. Liiasta istumisesta sain veritulpan. Äiti halvaantui katsoessan talvikisoja 1989. Sairaalassa näin tietokoneet liikuteltavilla pöydillä, joiden ääressä kirjoitettiin seisoen. 

Vanholle PC-romuille en vielä ole saanut noutajaa. Tippuminen kovalla vauhdilla vei syvälle. Pää tyynyssä kuutelin lääkärien ehdottomia ohjeita selvitä kohtauksesta. Hitaasti mutta varmasti pääsen hoitotasolle. Sen jälkeen toivon pomppoomisen olevan suorassa suhteessa tippumisen vauhtiin.

Loppuelämän terveyttä tässä ajattelen. On ollut lääkäreitä, jotka ovat hoitaneet sairauden lisäksi kokonaisuutta. Ja niitä lääkäreitä, jotka hoitavat omia vammojaan minun kustannuksella. Lääkäri kokee arvovaltatappion, kun en suostu lähtemään tekonivelleikkaukseen. Antaa lähetteen Bakerin kystan tyhjennykseen ja varaa sen jälkeen itselleen soittoajan.
- Kun et suostu tekonivelleikkaukseen, mene psykiatriseen sairaanhoitoon. Samalla viikolla soitetaan ajasta. En ollut kotona ja seuraavalla viikolla tuli kirje kotiin. Peruin ajan soittamalla kielipuolen psykiatrisen numeroon. Tulin siihen tulokseen, vaikka kuinka kuuntelisin psykiatrisen puhetta, se ei muuta terveydenhoidon rakenteita miksikään. Vielä tänääkin olen vahvasti sitä mieltä, jos yhteistä kieltä ei löydy.

Lääkäri näki ultralla Bakerin kystan.
- Tyhjennetäänkö? 
- Tyhjennetään, kukaan ei ollut hoitanut syytä vaan oiretta, miksi polvi oli jäykkä.
Tällaisella käyntikerralla löytyi tukos polvitaipeesta. Jouduin marevankuurille. Kun viimeisen kerran  kävin lääkärin luona, kysta oli pienentynyt. Lääkäri nostaa omaa housunpunttia yli polven, ja näyttää ultralla oman kystansa.
- Sehän näyttää sikiöltä, mutta sydänäänet puuttuvat. Nyt en enää tule oman kystan takia. Se on parantunut.  Poistuin nauraen käytävään lääkärin ja hoitajan naurun saattelemana.

Verenpainelääke vaikutti sokeritasapainoon ja alensi sydämen sykettä.
- Kohtahan ne asentavat sydämeen tahdistimen. Lopetin lääkkeen sokeriarvo koholla. Olinko sairastumassa sokeritautiin? Ilokseni huomasin, että sokeriarvo on laskenut viimeinkin, samoin korkea kolesteroli ilman lääkettä on nyt hyvä. 
Terveeseen elämään kuuluu syödä terveellisesti. Sitä tukemaan tarvitsen kalanmaksaöljyä, B-vitamiinia hermoille ja kuluneille polville hyväksi havaisemaani luontaistuotetta. Nyt ovat syöntikiellossa kuin Itämeren silakka vain kaksi kertaa viikossa sen sisältämän myrkyn vuoksi. Olen myrkkylastissa, mutta rotanmyrkkyä otan loppuelämän, että veri pysyy juoksevana. 
Arsenikkia otettiin pieni annos vastustuskyvyn lisäämiseksi, jos joku yrittäisi salaa myrkyttämällä raivata kilpailijan ja vihamiehen lähipiiristä.

Ei kommentteja: