tiistai 1. heinäkuuta 2014

Naisen heinäkuu

 Aamuhartaus 1.7.2014 virsitutkija Suvi-Päivi Koski
Virsitutkija Suvi-Päivi Koski, Helsinki.Virsi 451: säkeistöt 1,2,4,5. Virsi alkaa: " Sinulle kiitos, isä lahjastasi." Jakaranda-yhtye, johtajana Pekka Nyman. Poistuu 1.8.2014

http://vitas.com.ru/radio/img/top_mid.jpg 
Punaisesta heinäkuusta Naisen heinäkuuhun
Vysotski:sta Vitas:iin
Vitas Concert - Miami 2011 " Kuda ti - tuda ya / Where's You, There's Me"

Miss Laama
KunniankukkoJumalanpalvelus Sateenkaarimessu Kallion kirkossa. Saarna Jaana Partti, liturgi Arja Penttinen, kanttori Kimmo Puunenä. Ääniset -kuoro ja Suomen lausujainliiton puhekuoro johtajana Petra Lampinen. 7 päivää

IL Ypresissä: Täällä taisteli myös Adolf Hitler

Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Näin ajattelen lukiessani maailmansodista ilman ennakkoajatusta kenenkään puolesta ketään vastaan. Historian opetus sodan jälkeen oli puolueetonta, kun muistettavaa oli vain vuosiluvut. 5 -kymppiseksi olin puolueeton, mutta palattuani syntymäkuntaani oli puolensa valittava vanhempien hoidon puolesta. Kaikki olivat sitä vastaan ja ovat edelleen, jos eivät ole kuolleet. 

Puhkesi omaishoidonsota, jossa korvasin 5.4 työaikalakia noudattavaa hoitajaa ja kymmenestä vuodesta kertyi 54 miestyövuotta. Valtaa käyttävät olivat sanelleet säännöt, joita kukaan ei uskaltanut kyseenalaistaa. 

Tarjosin isän kuolemaa lääkärille, jos ei enää koskaan tarvitsisi tulla vaivaamaan vastanainutta lääkäriä. Perusteluni osui, lääkäri määräsi lääkärinä ja naulasi ensimmäisen naulan arkkuunsa. Isä olisi ollut valmis lähtemään lääkärin puolesta, mutta kun ei olla rauhannobelisteja, jokaisen on kuoltava vuorollaan. Tähän tilanteeseen perheeni joutui 1918, olihan isän veli vangittu torpparin poikana isovanhempien silmien edessä. Olemme olleet aina häviäjien puolella, mutta minuun ei tarttunut jännitysvapina. 

Vallanvaihtumisen jälkeen  olin taas metsästyksen kohteena, kun kaikki tahot kasvattivat jäsenmääriä ja jäsenmaksujen maksajia. Oli tultu viihde- ja vapaa-aikaan, omistuksista teki selvää jälkeä jakajan käsi. 
- Etkö sinä ymmärrä? kysyi operaattorin kätyri, kun tuli katsomaan pistokkeita digi-tv:tä varten. Operaattori on luovuttanut, kun ymmärsin, että rahastuksesta on kysymys. Teippi seinässä muistuttaa radion kuuluvuuden lisäämisestä. Lankapuhelinkin lakkasi toimimasta.

Varapuheenjohtaja katsoi isänmaan edun olleen kysymyksessä, kun pohojalaiset ryhtyivät puolustamaan isänmaan etua 100 vuotta sitten. Papit olivat täällä Pohjantähden alla omaneduntavoittelijoita eikä punaisina tapettuja poikasia voinut haudata siunattuun maahan, vaikka olivathan torpparitkin kirkkouskovaisia ehkä enemmän kuin valkoiset, jotka asettivat itsensä köyhän kansan yläpuolelle. 

Räsänen kutsuttuna juhlapuhujana omaishoitajien juhlaan sanoi saman kuin mepiksi siirtynyt Virkkunen.
- On hyvä jatkaa siitä, mitä teki ministerinä 5 vuotta, onhan lainsäädäntö jo kytketty EU -lähtöiseksi.
Olin ollut 10 vuotta omaishoitajan ja palannut työhön 6 -kymppisenä. Ei ministerit vielä 2001 tienneet, miten vanhuksia oli hoidettu viime vuosituhannella, eivätkä tiedä tänä päivänäkään, miten hoidetaan jatkossa. Olen noudattanut neljättä käskyä, mutta päättäjät ovat 4. käskyn selitysosan varassa. Jos hyvin hoitavat meidän asioita, meillä ei ole mitään sanomista. Mutta huonoa hoitoa pitää ääneen ihmetellä. Pahantekoon ei tarvitse lähteä mukaan edes kannatuslukujen kasvun toivossa.

Kun maailma on räjähdyspisteessä, historia toistaa itseään poliittisissa puolueissa.  Pojat ovat aina olleet poikia, mutta mistä ne pahat akat tulevat.

Ei kommentteja: