tiistai 11. joulukuuta 2012

11. luukku Alman syntymäpäivään

11.12. 2012 klo 09.30
Henkilökuva kätilö Berit Mortensenistä, joka matkustaa Palestiinaan, Ramallahiin, käynnistämään kätilöprojektia. Kätilöksi Ramallahiin

Ennen Positiivarien joulukalenterin 11. luukun avaamista radio palauttaa mieleen viimeisen joulurauhan julistuksen Suomen Turusta. Ohjelma ei jatkunut totuttuun tapaan. Suomalainen oli palkittu rauhan nobelilla. Kuulematta jäi sinä jouluna "Taas kaikki kauniit muistot, mun tulee mielehen". Sen korvasi ohjelmavastaavan valinta kerrata rauhanruhtinaan kiireitä. Olin kuin nuijalla lyöty. Samat tunnetilat ovat tätä päivää, sammuihan katossa energiansäästölamppu kuin saunalyhty ja Skype päivittyi itsekseen ja sekosi.

Siirtyminen digiaikaan muutti kaikki totutut jouluperinteet. Jouluaamun tv -jumalanpalvelus oli korvattu sinisellä ruudulla valkosella tekstillä. SINUN JOULUSI. Sisso. Siitä joulurauhanjulistuksesta muuttui kaikki enkä ole ollut yhtä mieltä joulusta SINUN JOULUSI ja kiireitten kertaamisen kanssa.

Palaan päiväjärjestykseen radion ääressä. Silloin ohimennyt oli auttamattomasti ohi. Nyt voin ottaa odottamani "Kaikki Kauniit Muistot" YouTubesta ja siirtää tähän aamuun.

Sulo Saarits ~ Taas Kaikki Kauniit Muistot (Sulho Ranta) - YouTube 
Aamuharatausseurakunnalle areena toistaa aamuhartautta. Pysähdyn kuuntelemaan radiolähetystä 
"Profeetta aistii tulevaisuuden siemenen nykyhetken mullassa." sanoo pastori Hilkka Olkinuora aamuhartaudessa. Tiistaiaamujen kirjahartauksissa pastori Olkinuora puhuu Margaret Atwoodin kirjasta Herran tarhuri. Vox Silentii laulaa keskiaikaisen birgittalaislaulun Stirps lesse. Laulajat: Hilkka-Liisa Vuori, Johanna Korhonen, säv. san. trad.  Hartausohjelmat: Aamuhartaus 11.12







HS: Miljoonia euroja kehitysapua VÄÄRIIN TASKUIHIN

Näin projektirahalla koulutuksen, yhdistystoiminnan ja työllistämisen vauhdittamista. Omaishoitajayhdistyksen projektivastaava kertoi huuli pyöreänä kahdelta taholta myönnetyistä miljoonista omaishoitotyön kehittämiseen. Tämä koitui minun kohtaloksi ja viimeksi Sairaan hyvät - yhteisvastuukeräys. Ei ollut minun juttuni. Minua on kielletty puhumasta asioista, joista tiedän kaiken oman kokemuksen kautta.

HS: Miljoonia euroja kehitysapua VÄÄRIIN TASKUIHIN

Tämä päivä on yksi niiden päivien joukossa, joka muutti maailmani jouluna. Huomenna kaikki olisi toisin. Huudan suuremmalla suulla ja tekstillä, eikä kukaan ehdi kiireiltään vastamaan minun huutooni. Tämäkö on riskinotto syntymän jälkeen? 

- Ei, isä. On muutakin.

Ei kommentteja: