tiistai 31. toukokuuta 2011

Get Inspired


 BLOG PARTY   

 "Jo joutui armas aika ja suvi suloinen" -suvivirsi kajahtaa koko tilan täyttävällä voimalla keväästä kevääseen. Muistot palaavat 50:n vuoden taakse 31.5.1961. Olimme kevään ylioppilaita ja tänään riemuylioppilaita juhliessamme valkolakin päivää. On juhlat, on juhlakutsu, mutta pidän yksityiset Blog Party't  tunneperheeni kanssa. Puolivuosisataa sitten ei juhlittu ulkokuntalaisena hankittua koulutusta. Olen Vihtaniemen ensimmäinen ja viimeinen ylioppilas ja tänään riemuylioppilas. Miksi vietän juhlapäivää tänään enkä 4.6.2011. Silloin on virallinen koulunloppu- ja juhlapäivä. Se on myös äitini kuolinpäivä 1992. Heinäkuussa täytän 70 vuotta, mutta on niin tyttömäinen olo. 

Myöhään illalla aloitin teeveeterapian Paul'n kanssa. Terapeutti on pulassa syytettynä hoitovirheestä. Hänen asiaansa ajamaan on tuppautunut innokas nainen, Paul'n entinen terapoitava. Ja soppa on valmis. Minulla on ollut onnea enemmän, kun minulla on radiopsykiatri. Hän kysyy: "Mikä meidät tekee hulluksi?"  Ja vastaa: "Se on sanojen kaksois/kolmoismerkitys". Vaalin tulos sen osoittaa. Ruohonjuuritaso on herännyt, eikä kukaan uskonut nukkuvien puolueen olevan enää elossa.
Päivän pulmat ratkesivat onnellisesti ja sen kunniaksi he söivät prinsessakakkua. Minusta otettiin mittoja juhlapukua varten. Katsottiin kuolinpesästä tuotuja valokuvia ja maalattuja tauluja.

Heräsin linnunlaulukonserttiin ennen kuutta, sitten katson"sisarrakkauden" päätösjakson.
Päivällä vietän tunnin "Anna ystävämme" seurassa Vihervaarassa. Pintapelastaja jätti minut yksin, mutta puolusti minua kasvojaan menettämättä. Rivi-ilmoituksen hän korvasi seuraajallaan - Get inspired:


En tule ymmärretyksi omalla äidinkielellä tai tulen ymmärretyksi väärin ja siinä on tulkille töitä.
"Ihmisten ymmärtämisessä on se vaara, että ymmärtävät ymmärtämisen väärin ja tunkevat liian liki. Mutta nyt se asia on kukkapenkissä."
On turvauduttava konekieliseen käännökseen Jojon ohjeilla. 


11 tapoja saada vaikutteita katso mitä suunnittelijat eivät... (oliko se siinä, tarkistan)
  1. video - katso
  2. kirjat - lue
  3. blogit - innostu 
  4. twitter - linkkejä tweeded tunnin välein
  5. luonto - väriteema
  6. Art Galleria - 
  7. CSS Galleriat - katso työtä maailman parhaat suunnittelijat ja inspiroidu
  8. Sleep/Rest - 
  9. Musiikki - online mieliala radio
  10. Jumala - 
  11. Opi Rockstars - olen pyytänyt muutaman suunnittelijoita saman kysymyksen: "Mikä inspiroi sinua, mistä löydät inspiraatiot?

Inspiraatiomme on polttoaine, meidän suunnittelijan mielen ja ruumiin - vaikka joidenkin mielestä se on KAHVI. 
ÄLÄ LUE!

Varoitus on kai myöhäistä, jos menit sekaisin blogista Munkkiklubilla. 

KUUNTELE!


korvaa yksityisen, onneksi.
J Karjalainen - Sekaisin
Ei tavattu torilla, Mertarannan huuto kuuluu korvissa ja näkyy silmissä. Taivas varjele!
Hyvästi selvä päivä. Harry Potter lähtee noitakouluun.


1 kommentti:

mammamia kirjoitti...

"Skräppäys" tulee sanasta scrapbooking (engl.), joka suoraan suomennettuna tarkoittaisi leikekirjan tekoa. Skräppäys ei kuitenkaan ole aivan perinteistä leikekirjan tekemistä, se on paljon muutakin.

Muistot talteen arjesta ja juhlasta
Skräppäys on valokuvien ja muistojen tallentamista, ajatusten ikuistamista ja luovaa askartelua - kaikkia näitä yhdessä. Skräppäys keskittyy usein valokuvien ympärille, niistä kertoviin tarinoihin ja valokuvista syntyviin ajatuksiin. Skräppäyksessä oleellista onkin juuri valokuvissa näkyvien tarinoiden tallentaminen. Perinteisessä valokuva-albumissa on yleensä kerrottu korkeintaan muutamalla sanalla itse valokuvasta, mutta skräppäys antaa mahdollisuuden muistojen tallentamiseen kokonaisvaltaisemmin.

Yleensä sivu (engl. layout) koostuu valokuvan (tai valokuvien) lisäksi otsikosta, tarinasta tai kuvatekstistä (engl. journaling) sekä erilaisista koristeita. Vaikka jokainen skräppää omalla tyylillään ja jokainen työ on erilainen, rakenne skräpätyissä töissä on yleensä sama. Valokuvat, otsikko, tarina ja koristeet.

Useimmiten skräpättyjä töitä tehdään irrallisille kartongeille, joita säilytetään muovitaskullisissa albumeissa. Mikään ei kuitenkaan estä skräppäämästä suoraan vaikka valokuva-albumiin tai erilaisiin vihkoihin, mutta silloin kannattaa miettiä sivujen järjestys etukäteen ja yhteinen teema koko albumille.

PS. Tämä juttu odottaa vain aloittamista. Tekaisen sen heti, kun auringonpistos on mennyt ohi. 9.7.2012