keskiviikko 19. tammikuuta 2011

Herrojen Eeva

Tänään on Heikin nimipäivä. Vanhan sanonnan mukaan talvi on puolessa välissä ja karhu kääntää kylkeä. Minulle tämä päivä on muistojen verestämispäivä. Sain jotakin konkreettista itselleni, noudin postista suuren paketin, niin suuren, että olisi tarvinnut kotiinkuljetuksen.
Olen pitkään jo kaivannut lukulamppua ja nyt pankkiirilla on Pankkirilamppu ja valokuvalaatikko. Suuret kuvat tarvitsevat laatikon, jollaisen näin Voimauttavan valokuvan kurssilla.

Pankkimaailma on sekaisin, siitä ei ota selvää erkkikään, kun pesti on katkolla. Sinikka Salo toivotti tervetulleeksi 40-vuotiskulttuurijuhlaan ja esitteli toisen yhtä tärkeän henkilön rinnallaan. Olen päässyt piireihin kutsuttuna. Omasta halusta osallistua se on vain kiinni. Onpahan mitä muistella.

Päivän jälkilöylyt kertoo yleisen saunan tunnelmista miesten vuorolla. Aili käy Egyptissä matkalla ja kertoo näkemästään. Seurasin jo kauan sitten, kun kylälle ilmestyi 25-vuotias gigolomies yli 4-kymppiselle pankinjohtajalle. Tehtiin matkoja Egyptiin, tuotiin napatanssi ja nuori mies. Häitä oli vietetty jo lähtömaassa ja vielä toiset juhlat pienessä tuppukylässä, jossa jokaisella herralla oli eevansa ja eevalla kaksoismiehitys.
Mitä nuori mies tekee tuppukylässä? Kantaa ruokakassia, noutaa johtajan töistä. Rouva säteilee onnesta. Katala oli Katalan teko. Oli siinä yhdet toripäivät vietetty ulkolaisten rihkamakauppiaitten näyttävällä osallistumisella. Koko heimo oli kutsuttu esittäytymään.

Sitten kuuluu kummia. Nuori mies oli lähtenyt osallistumaan laulukilpailuihin vähin äänin. Tyhjentänyt kaiken rahanarvoisen lähtiessään, eikä sen jälkeen ole näyttäytynyt tuppukylässä. Näin voi hyväuskoista höynäyttää. Samaa kertoo Tositarina bumstereista Gambiassa.  Yhteisvastuukeräysjulisteissa mustat pojat pesivät toisiaan valkoisella saippuavaahdolla. Liitin sen tunneperheeseen, mutta en edellä mainituista syistä. Se kertoi sotaakäyvissä maissa tapetuista vanhemmista ja isompien lasten vastuusta pitää huolta pienemmistä sisaruksista. Siihen perustuu plan-kummitoiminta.
Tunisialainen nuori mies ylensi minut ja tyttäreni: Äitini ja sisareni Amerikasta! He kaipasivat turisteja tuomaan rahaa saudien rakentamille lomarannoille. 

Uudet johtajat ovat tuoneet aasialaisia tyttöjä Suomeen korvaamaan laillistettuja hierojia. Meissä ei ole ammattikuntamme puolustajaa, kun miehet rynnivät perinteiselle naisten ammattialalle. He käyttivät hyväkseen yhdistyksen rahat ja palasivat omiin hommiinsa häntä koipien välissä. Mitä nyt yksi hierojien edunvalvoja kansanedustajan mandaatilla meitä on viemässä katuhuoraksi. Onneksi olen jo yli-ikäinen enkä tarvitse enää kantaa huolta, kuka minun jälkeeni hoitaa ihmisiä Isä Juntusen opissa suoritetulla ammattitutkinnolla. 
Kauko Juntusen yksityinen hieromaopisto koulutti ainoana Suomessa näkeviä hierojia. Heistä ei tullut lääkärin lähetteiden tulkkeja asiakkaille, kun hierontaan et tarvinnut kysyä lääkärin lupaa. Hieronta on terveyden ja työkunnon hoitoa, eikä siihen tarvita lääkärinlähetettä. Hieronnan tarpeen tiedät itse, jos vielä löydät laillistetun hierojan sen toteuttamaan. 
Siinä pulma, ollako vaiko eikö olla?

Ei kommentteja: