maanantai 22. maaliskuuta 2010

10800 ja yritysten saattohoito

Jokainen katsoo omasta vinkkelistä saattohoitoakin, jonka luulin koskevan kuolevalle annettua viimeistä hoitoa. Yrityksille se sopii paremmin viimeisen ajan pesän tyhjennykseksi kuin ihmisille. Heille toivotaan äkkikuolemaa; nopeasti työelämään, monta ammattia pitkän työuran aikana ja työuran jatkaminen kuolemaan asti. Eläkkeelle ei enää ketään päästetä ansaitusti, vaan eduskunnasta 4-kymppisenä isän kirjallisten ohjeiden mukaan tai kultaisella kädenpuristuksella hämäläisittäin. Ilmestymispäivä on jokaisen omille ilmestyksille, Jäätteenmäen, Marian ja Joosefin vaikeiden ratkaisujen päivä. 

Politiikka, kirkko ja petetty sulhasmies ovat päivän päähenkilöiden kolmiyhteys. Kaikki yhtä höynäytettyjä median mukaan. Jos kysytään, mikä näistä ei kuulu joukkoon ja miksi. Jäätteenmäki sai fakseja presidentin kansliasta ilmoitusluontoisena asiana ja ryhtyi jakamaan tietoa salassa pidettävistä suunnitelmista. Elisabeth tervehti Mariaa:
- Terve armoitettu, Herra olkoon kanssasi. 
Siitä saarnattiin eilen radionjumalanpalveluksessa. Minä katsoin messua teeveestä. Joosef tunsi itsensä petetyksi, kun kihlattu oli raskaana. Hän aikoi purkaa avioliittosopimuksen salaa, mutta hän sai enkeliltä ilmoituksen, ettei pelkäisi pysyä alkuperäisessä suunnitelmassa. Jäätteenmäen oli erottava eikä tullut revanssin paikkaa maailmassa. Kihlapari ei muuttanut suunnitelmiaan ja tästä sai alkunsa uskonvainot, jotka välillä muuttuvat ideoloogisiksi. Tehdään rauhantyötä maallisessa mielessä unohtaen lupaus: rauhan minä jätän teille, minun rauhani. Odotetaan maailmanloppua ja ihmisellä olisi kiire nähdä sen tulevan. 

Vanha Yrjö yhdisti hyödyn ja huvin samalle päivälle. Tuli hierontaan päivätansseihin pukeutuneena. Oli täysi työ riisua hiestä märkä mies tamineistaan. Sormuksen oli jättänyt kotiin. Sanoi vaimonsa olevan pahoillaan, jos sen löytää. Hänellä oli kuolemanpelko. Mitä sillä on väliä elämällä ja kuolemalla, kun kuoltua kuopataan kuin koira. Kertoi 40-vuotiaan naisen odottavan iltapäivätansseissa. Sen ikäisiähän naiset sanovat olevansa, jos mies on puolta vanhempi ja kehuu rahoillaan. Kuka on silloin neuvonantajan paikalla kuiskuttelemassa. Vanha kehno. Tulee mieleen. Kuka käski porkata naurishalmeessa?

Ei kommentteja: