sunnuntai 11. marraskuuta 2018

Sininen uni pelottaa

Toivokaa pelon ja kauhun runoja. Tämän runon haluaisin kuulla -ohjelma toteuttaa runotoiveita la 10.11.2018
Pelko ja kauhu ovat yksi voimakkaimmista tunteista, joita runo voi herättää. Tämän runon haluaisin kuulla -lähetyksessä kuullaan runoja, jotka karmivat selkäpiitä, aiheuttavat unettomia öitä ja myös puhdistavat ilmaa kaikesta pelottavasta. Runoja tulkitsevat näyttelijät Mirjami Heikkinen ja Ville Tiihonen. Ohjelman juontavat Pietari Kylmälä ja Kaisa Pulakka. 



"Ylermi oli sellainen lapsi, jolla oli toinen käsivarsi pitempi kuin toinen. Niin innokkaasti häntä vedettiin musiikkiopistoon", virnistää Lassi Rajamaa siteeratessaan kollegansa Esa Helasvuon keksimää mielikuvaa. Sellonsoittoa kestikin kymmenisen vuotta, ja musiikkiopistossa saatua oppia Ylermi käyttää omassa musiikintekemisessään ja bändityössään. Hänestä tuli myös näyttelijä, ja ensi helmikuussa hänet nähdään mm. uusimmassa Risto Räppääjä -musiikkielokuvassa Lennart Lindbergin roolissa. Helmikuuhun asti hän on DJ Mysli Juha Jokelan kirjoittamassa ja ohjaamassa Espoon Kaupunginteatterin Esitystalous 3 Radio -näytelmässä.
Lassi Rajamaa on seurannut kolmen poikansa ammatillista suuntautumista täysin eri aloille, ja itse hän on Sibelius-Akatemian rehtorin virasta eläkkeelle jäätyään jatkanut kuvataideharrastustaan ja tekstinikkarointia. Jo vuosia hän on piristänyt Rondo-lehden lukijoita musiikkiaiheisilla kielellä leikittelevillä pilapiirroksillaan, ja tänä syksynä häneltä julkaistiin proosarunoja ja taitavan viivan henkilökuvapiirroksia sisältävä teos.
Isä ja poika valitsivat musiikkia listalle vuorotellen, mutta ensimmäinen kappale on kummallekin yhtä mieluisa. Siihen kiteytyvät Ylermin rakkaus omaan ensimmäiseen soittimeen ja Lassi Rajamaan hyvät ja jännittävätkin muistot yhteisistä työvuosista sellotaiteilija Erkki Raution kanssa.

Lassi ja Ylermi Rajamaan musiikkivalinnat:
J.S. Bach: Preludi soolosellosarjasta nro 1 G-duuri
Erkki Rautio, sello

Pablo de Sarasate: Zigeunerweisen - Mustalaislauluja op. 20/1 viululle ja orkesterille, katkelma
Itzhak Perlman, viulu, ja The Abbey Road Ensemble, joht. Lawrence Foster

Juice Leskinen: 3.30
Juice Leskinen, laulu ja yhtye, Mikko Alatalo, taustalaulu

J.S. Bach: Fantasia g-molli BWV542
Markku Ketola, Porvoon tuomiokirkon urut

Vesa Lattunen, san. Vesa Lehtinen: Köyhän pojan kerjäys
Haikara

Einojuhani Rautavaara: Cantus Arcticus, 2. osa Melankolia
Radion sinfoniaorkesteri, joht. Jukka-Pekka Saraste

Ville Nissinen, san. M. Salo: Aurinkolainen
Polkuharmonix

Paavo Heininen: Preludi (katkelma) teoksesta ...Preludes - Etudes - Poemes... pianolle op. 32/b
Jouko Laivuori, piano

Björk: Hyperballad
Björk ja Brodsky-jousikvartetti
 

Ei kommentteja: