perjantai 23. marraskuuta 2018

87301 Ikääntyneiden palveluasuminen

Olen lukenut vanhuspalvelulakia, jota on toteutettu pitkäaikaispaikan järjestämisessä. Pitkäaikainen laitoshoito  1.1.2015 voimaan tullut vanhuspalvelulain muutos täsmentää laitoshoidon kriteereitä siten, että se entistä paremmin toteuttaa lain tavoitetta kotiin annettavien palveluiden ensisijaisuudesta.  Toimenpiteellä parannetaan palveluiden asiakaslähtöisyyttä.  Rakennemuutos vähentää kustannusten kasvua.  Laitoshoidon (terveyskeskuksen vuodeosasto, vanhainkoti/palvelukeskus) kriteerit: – lääketieteelliset perusteet – asiakas- ja potilasturvallisuus – ennen laitoshoitopäätöksen tekemistä on selvitettävä muut palveluiden järjestämismahdollisuudet – laitoshoitoa koskeva ratkaisu tulee perustella.

Pitkäaikaispaikan saanutta muistisairasta ollaan siirtämässä Vanhustenkotiyhdistyksen vuokra-asuntoon

Tuusniemen Vanhustenkotiyhdistys ry | Aatteellinen yhdistys





Perustiedot

  • Y-tunnus:
    0173132-3 (YTJ)
  • Yhtiömuoto:
    Aatteellinen yhdistys (YTJ)
  • Toimiala:
    Ikääntyneiden palveluasuminen (87301) (YTJ)
  • Kotipaikka:
    TUUSNIEMI
  • Yrityksen kieli:
    suomi (YTJ)
  • Postiosoite:
    TUUSNIEMI, 71200 TUUSNIEMI (YTJ)

 87301 Ikääntyneiden palveluasuminen

Tähän kuuluvat ikääntyneille tarkoitetut ryhmäasumiseen perustuvat asumispalvelut ja palvelutalot, joissa asukkaat asuvat yleensä vakinaisesti. Tähän kuuluu myös tehostettu palveluasuminen.
Tähän ei kuulu:
- vanhainkodit ja laitosperiaatteella toimivat ikääntyneiden hoivakodit (87101)
- vanhusten vuokratalot (68201)


Huoneen esittelijä mainitsi, ettei tämä ole tarkoitettu muistisairaille eikä johtajan taholta ole kerrottu, millä periaatteella toiminta on järjestetty. Tämä on tulos, kun laitospaikkoja on purettu eikä avopalvelujen järjestämisestä ole huolehdittu. Eletään pidempään vanhusten määrän lisääntyessä ja harva 100-vuotias pystyy enää yksin huolehtimaan omasta elämästään.

Ei kommentteja: