tiistai 31. tammikuuta 2012

Maja erämaassa / David Adam

- Take it easy! Yritin olemattomalla kielitaidolla evästää häntä lähtiessä, ettei jysähtäisi takaisin alkuasetelmiin. Hän sanoi sen omalla kielellään ja sen ymmärsin itsekin. En yrittänyt liikaa, mutta lopputulos oli tyydyttävä. Sitä hän kokeili, voisiko se olla totta.

- Herra, joka kuljet halki avaruuksien, et ole meille etäinen. Kuuntelen aamuhartauden uudelleen irlantilaisen Pyhän Patrick'in rintavarustuksista ja rukouksista. Yli 10 minuuttia kestävää puhetta ei osaa jäsentää kuin pieneltä osalta, mutta jotakin jää mieleen. Rauha, rauhanruhtinas, rauhanvälikappale ovat puhuttaneet minua presidenttitenteissä. Minulla on ollut omat arvoni rauhassa elämisestä. Kiusanteko on lisääntynyt. Mitataanko sillä rauhaa, kun puheet palkitaan rahalla. Ruohonjuuritasolla olen sukulainen, kuntalainen ja kansalainen. Nämä tahot ovat suurimmat uhat SWOT -analyysin nelikentässä. Ongelmia en ole pystynyt poistamaan, olen oppinut elämään niiden kanssa. 
Ilahdun mielipidekyselystä, kuka on seuraava presidentti. Olen pettynyt edellisiin presidentintekijöihin. He ovat kivet kourassa minua opettamassa. Antoiko presidentti heille siihen luvan? Yhdyn rukoukseen kodin, uskonnon ja isänmaan puolesta.

- Sinä olet säätänyt rauhan, olet antanut rauhan, olet jättänyt meille rauhan. Anna siis meille, oi, Herra, rauhasi taivaasta ja tee tästä päivästä levollinen. Ja elämämme jäljellä olevat päivät kätke sinun rauhaasi.

Motto: Ihmisten ymmärtämisessä on se vaara, että ymmärtävät ymmärtämisen väärin ja tunkevat liian liki. Nythän se asia on kukkapenkissä.

Suomi-neito on kukistettu, sotakorvaukset itsenäisyyden säilymisestä on maksettu. Onkohan Suomi-neidon ymmärtämisessä tapahtunut virhe, että meidät kansalaiset on ymmärretty väärin, ja tungetaan tästä päivästä jo lasten reviirille. Presidentillä ei ole enää valtaa tähän puuttua. Nyt puhutellaan todellisia vallankäyttäjiä ja presidentintekijöitä.

St. Patricks Party

Väkivalta, seksi, ahdistavuus, päihteiden käyttö ovat uudet kriteerit ikärajoiksi. Liian vanha kaikkeen ilman K yli 64 v.

Ei kommentteja: