sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Fabulaa faabelista

Eläinsadut ovat olleet mieluisia luettavia lapsille. Kuinka ruma ankanpoikanen päätyi Aku Ankan kierrätyskalenterin sivuille valokuvissa on aikuisviihdettä tökkäyksineen. On ollut mukibuumi keräilynkohteena. Ennen Kympin lasten mukin tuloa myyntiin, hankin Pertunmaan mansikkamukiparin. Olisin täydentänyt vähän valikoimaa, mutta mukintekijä oli sairastunut ja työ jäi kesken. Sain mukaani satumukin. Pikkuhiiren kiitos on mukin kyljessä.
K I I T O S  Ä I T I  K A I K E S T A  J A  - T Ä S T Ä  P A L L O S T A.
Voisinko sen kauniimmin sanoa ajatuksella aamukahvia juodessani?

Hiirimukin tarinaa en tunne. Liittyy kuitenkin kirjoittamisen alalajiin "taide ja taudit". Kympin lasten muki maailman kauneimmalla lintulogolla on tullut myyntiin. On kotimaassa valmistettu eikä hinta päätä huimaa. Kympin lasten työn tukemiseksi on logoa hyödynnetty koruista t-paitoihin.




Lähden vaalityöhön pienellä budjetilla, pienellä kokoonpanolla ja yhdellä ilmaisella äänellä. Yhtä pienillä rahoilla osallistun vapaaehtoistyöhön. Yrittäjäaikana kaikki olivat lisämässä laillisia ja laittomia maksuja. Eletään erikoista aikaa. Niinistön mukaan kissat ja koirat ovat enemmän edustettuna kuin kansalaiset, joille valitaan presidenttiä. Kolme soittajaa ja yksi laulaja esimerkillään pitävät rytmiä ja liikettä yllä. Kumarruksen jälkeen vielä kiitoskierros taustatuelle. Osallistun etänä, luen kiitokset sosiaalisessa mediassa. Näin tässä tulee käymään lähtemättä baarikierrokselle vaihtelun toivossa. 

Video ei ole käytettävissä.
12 vuoden kierto 2000 - 2012

Moni asiayhteys aukeaa uudessa valossa. Presidentin 2 vaalikautta ei ole juuri tuonut selvyyttä Suomi-neidon elämään. On opittava venäläiset aakkoset ja laulettava karaokessa tyhjäksi jääneestä talosta ja samasta tyhjyydestä itsessäni. Vitas aloitteli uraansa 2000 esiintyvänä taiteilijana ja harppoi elämääni viime keväänä. Menoa on riittänyt maailman ympäri lähtemättä mihinkään.  Siinä on loppunut oma aktiivinen elämä tai se on lopetettu lain täytäntöönpanolla odottamaan kuolemaa.
Voi, teitä lain ja puolueen taakse piiloutuvia. Politiikka kansalaisjärjestöihin leimaa tämän vuosituhannen alkua. Juuri on siirrytty kansanvaaliin. Siinä kuitenkin on vanha hapatus mukana selvänäköisen isäni ääneen ihmettelemänä.
- Kyllä ne ovat viisaita. Kuinka monta päätä on pudonnut omaa tyhmyyttä. S-kauppaan en mene kuin joskus pakosta. Kauppoja ne ovat muutkin tavaratalot, eivätkä ole julkisesti ilmoittaneet ryhtyvänsä Ahtisaaren tukijaksi. Meistä ruokakassin ostajista on tehty rauhan välikappaleita.

Ei kommentteja: