perjantai 14. syyskuuta 2007

Troijan hevoset

Aloitussivulta löytyy viirus. Minun koneella, olenhan käyttänyt tätä vain hyödyksi ja kirjoittamiseen. Tietokonetohtori tulee avuksi. Löytää muutaman Troijan hevos-hyökkäyksen. Nyt ovat putkassa, jonne ei ole osoitetta. Kone ilmoittaa, ettei tunne tietä sinne ja kysyy olenko kirjoittanut osoitteen oikein. OK poistaa kysymykset.

Kävin kaupungintalolla kutsuttuna allekirjoittamassa työhuoneen kauppakirjan kaupungin korkeimman johdon kanssa. Toistamiseen kaupunki oli saanut minusta sopivan uhrin kärsimään laillistettuna ammatinharjoittajana oikeudesta työhuoneeseen. Etsiessäni ulospääsyä joku ohjasi.
- Älä mene alemmaksi portaita, siellä on putkat.
Käännyin takaisin sanoen.
- Putkassa en ole vielä hieronut. Onko se minun paikkani.

Sama toistui omaishoitotilanteessa. Hoitajaa ei sitonut sopimukset, mutta miesystävän vanha äiti tuli kotona hoidetuksi. Äiti kuoli ja mies kutsui ystävänsä kirjoittamaan sopimuksia miehen kuoleman varalle. Ystävä tuli ja löysi miehen kuolleena kotoa. Jokainen osaa toimia siinä tilanteessa, mutta paperit jäi tekemättä.

Seuraavan kerran lähestyessään omakotitaloa siellä oli pesänhoitaja siirtämässä kaikkea irtainta omaan autoonsa. Ystävä näki keittämiensä mehupullojen matkaavan toisten käyttöön. Käydyn keskustelun perusteella kaikki joutuisi valtiolle pesänhoitajan mukaan.

Ystävä otti lakimiehen avukseen, sai omakotitalon ja myi sen pois. Tämä tieto joutui Kelalle, jonne ystävä kutsuttiin vastaamaan kysymykseen. Missä on rahat? Hän oli maksanut Kelalle takaisin etuudet, joihin hänellä oli ollut oikeus ennen perintöä. Hätääntyneenä tuli luokseni ja sanoi joutuvansa putkaan, jos ei anna
Kelalle selvitystä rahoista. Lohdutin häntä. "Tulen sinua sinne hieromaan, enhän vielä ole putkassa ketään hieronut."

Omaishoidossa tänään ei ole millään sopimuksilla mitään virkaa. Kyse on oikeudesta hoitaa rahatta, mutta tämän oikeuden käyttämisen tekee tyhjäksi määrärahojen puute. Ei voi olla omaishoitamista, kun ei ole rahaa!!! Siinä lainlaatijalle on pähkinä purtavaksi. Onko laista tullut Troijan hevonen, joka on uhka eikä haaste, joka ratkaistaan. Nimettömässä putkassa on vielä tilaa Troijan hevosille enkä tule talleille hevoshierojaksi.

Ei kommentteja: