perjantai 7. helmikuuta 2020

Opi oppimaan

Opiskelijan huoneentaulu

  1. Aseta itsellesi tavoitteet ja aikataulut kuukausi- ja viikkotasolla sinulle sopivan opiskelurytmin ja ajankohtien mukaan. Tee itsellesi viikkolukujärjestys ja noudata sitä.
  2. Keskity opiskeltavaan aiheeseen, äläkä yritä tehdä useita asioita yhtäaikaa.
  3. Tee merkintöjä, muistiinpanoja ja kysymyksiä lukemastasi aineistosta. Käyrät ja taulukot ovat oleellinen osa oppiaineistoa.
  4. Kertaa lukemiasi asioita ja varmista näin oppiminen.
  5. Tee harjoitus- ja kotitehtävät huolellisesti noudattaen annettuja aikatauluja. Älä katso harjoitustehtävien ratkaisuja, ennen kuin itse olet ratkaissut tehtävän.
  6. Varaa, mikäli mahdollista, opiskelua varten häiriötön opiskelutila, jossa on hyvä valaistus ja hyvä ilmanvaihto.
  7. Pidä sopivin väliajoin taukoja, etenkin silloin kun jonkun asian omaksuminen tuntuu vaikealta. Tee vaikka pieni ulkoilulenkki opiskelun lomassa.
  8. Sovi perheesi kanssa opiskeluun liittyvistä "pelisäännöistä".
  9. Keskustele opiskelusta ja siihen liittyvistä kysymyksistä ja tehtävistä työtovereittesi ja työpaikalla olevien asiantuntijoiden kanssa.
  10. Jos samalla työpaikalla tai paikkakunnalla on useampia opiskelijoita, muodostakaa "tiimi", jonka jäsenet auttavat toinen toisiaan.
  11. Tukekaa toisianne pysymään tavoiteaikatauluissa.
  12. Kysy neuvoja RastorCollegesta ja etäopettajilta. 
  13. Kiitokset RastorCollege - Yritysakatemia, sain tehdä oikeita asioita hakiessani yrittäjäosaamista sukupolvenvaihdokseen.

Ei kommentteja: