tiistai 27. joulukuuta 2011

Vaikeneminen soi "elämää juoksuhaudoissa"

Vitas - from movie Mulan

23/7 2010

- Mikä on 1906?
Joulu 1990 oli valmiiksi laitettu. Tulin kotiin isän luokse. Äiti noudettiin sairaalasta kotihoitoon. Huoneen muut asukkaat lähettivät terveisiä.
- Nyt sänkysi on saanut uusi asukas. Äidille kaikki oli vaikeaa, kun ei itse pystynyt enää huolehtimaan perheestään. Menetti ruokahalunsa, nieli kiltisti pillerinsä veden kanssa eikä muuta. Ostin kalanmaksaöljyä ja pakotin sitä ottamaan lusikallisen. Vointi alkoi kohentua, kun veriarvot nousivat. Anemiaa ei hoideta rautapillereillä pelkästään. 

On tutkittava syy, mistä raudanpuutos johtuu. Sen sain kuulla itse homeopatialääkäriltä ennen muuttoa vanhempieni luokse. Seuranta terveyskeskuksessa 2 ja ½ vuotta rautapillereitä ei tervehdyttänyt minua. TK-lääkäri kertoi soittoajalla puhelimitse.
- Syö rautaa loppuikäsi, sitä sinä tarvitset. Huusin takaisin lääkärille.
- Olen sairastunut, minun pitää mennä lääkärille.
- Olisit tullut aikaisemmin. Kerroin olleeni lääkärinhoidossa niin kauan, enkä osannut epäillä lääkärin ammattitaitoa.
- Olisit tullut aikaisemmin, ettei tarvitsisi -----!

Siitä alkoi parantuminen, kun lääkäri tiesi tehtävänsä. Sitä linjaa noudatin äitini hoidossa. Viisi kertaa päivässä katoin pöydän, istuimme yhdessä pöydän ääreen. Kahdessa viikossa olin keittänyt ja syönyt puuroa ja keittoa enemmän kuin koko vuodessa ennen tuloa kotiin. 
Tänä jouluna on uudet aneemiset hoidettavana. Siltä osin itse olen kunnossa, minkä punkki imaisi minusta veriateriansa kesällä maalla käydessä. Ei nyt ihan anemiaan asti, jätti kuitenkin borrelian käynnistään ja tulehtuneet polvet. 
- Pullo kokista, pyytää Dracula. Sijoittajat vaativat rahaa, rahaa, rahaa ja sosiaalihoitaja kierrätti omaishoidontuen itselleen palvelumaksuna. Asetus omaishoidosta antoi kunnalle mahdollisuuden käyttää vanhustenhoitoon tarkoitetut rahat kävelyteihin ja rantabulevardeihin. Kuinka paljon rahoista hävisi virkamiesten omiin taskuihin, siitä on minulla tietokonetulostukset. Onko lista pysty vai vaaka, ihan sama. Minusta tehtiin tietokonevirhe, kun kallis muutos saatiin aikaan.
-Tietokone on yhtä tyhmä kuin käyttäjänsä eikä käyttäjät ole siitään viisastuneet. Omaetu on otettava ensiksi huomioon.
- Sellainen oli sotajoulu, sai isä sanotuksi kahden viikon puhumattomuuden jälkeen. Siitä sodasta ei isä enää puhunut. Kelasi vain filminauhaa taaksepäin juhlapyhinä. Kuoltua en pyytänyt havuseppelettä haudalle valkoisilta veteraaneilta. Sodankäyneelle miehelle ei kuulunut sotilaalliset hautajaiset. Valtakunnassa kuningas on kuollut.
- Eläköön uusi kuningatar 2000!

Ei kommentteja: