tiistai 8. toukokuuta 2012

Superkuu kesto, nouseva vai laskeva

Minä näytin teille taivaanmerkit, millä noustaan lamasta. Näitä puheita kuultiin aamusta iltaan ja illasta aamuun. Tuli Nokia-buumi. Se ei pelastanut kaikkia velallisia eikä isä meikä kuullut rukoustamme. "Anna meille meidän velkamme anteeksi niin kuin mekin annamme anteeksi meidän velallisillemme."

Pääjohtaja pisti parastaan uhkailemalla pääkonttorin siirrolla ulkomaille, jos veroja ei alenneta. Nyt on uusi näytönpaikka. Kyselin jo monta vuotta sitten, olisiko Nokia voinut tehdä toisin. Tänään Ollila kelaa taakse päin ja on toista mieltä tänään kuin silloin. Mutta hän ei nähnyt vauhtisokeudelta korkealta putomista. Voinen kuitenkin lohduttaa.
- mitä kovemmalla vauhilla tiput, sitä korkeemmalle pomppooot.

Kyllä palkkiot riittävät loppuelämäksi käytettäväksi. Toinen palkittu piti julkituomisen arvoiseksi tiedon ranskalaisesta rakastajattaresta. Hetken kesti elämä, sekin synkkä ja ikävä. Perin onneton kohtalo elää fitness- ja fatfreeaikaa. Piti olla ruoka-aikana kotona. Ottaa vahingon takaisin kiertäessään maailmaa, jos joku tarjoaisi ruokaa. Perintöprinssi muotoilee Nokialle. Idästä kysellään kissojen kuulumisia, lännessä puhutaan familjesaken. Näin piiri pieni pyörii.

Puheenaiheet ovat vaihtuneet, millaisissa vaatteissa rouva varustautuu matkalle tai tulee lätkämatsiin. Onneksi tulee vaatteet päällä, ettei nyt kuitenkaan nakuna.  Sitten minäkin höristän korviani, jos näin pääsee käymään. EVVK vanhan kertaus. Kuuntelen venäjäksi kuningasta, joka tekee, mitä tahtoo.

Kuninkaan oikeus, eikä siihen ole nokankoputtamista.

Ei kommentteja: