torstai 10. toukokuuta 2012

Kulta-aika


Aamuhartaus 10.5. 10.05.2012
Viestintäpäällikkö Simo Repo, Espoo. Virsi 572:1-2. Virsi alkaa sanoin "Taas kukkasilla kukkulat". Tapiolan nuorisokuoro, joht. Kari Ala-Pöllänen, urut Kaisa-Leena Harjunmaa.
Kuuntele aikaa 7 päivää

Lue http://kirjeristeily.blogspot.com

Yritän selvittää elämäni kulta-aikaa. Siihen kuuluvat varhaisimmat muistot lapsuudesta ja kultaisesta nuoruudesta. Tämän aamun aamuhartauspuhuja pohtii viimeistä kulta-aikaa. Kultakaivos saa päästää jätevetensä luontoon. Odotan päivitystä aamuhartaudesta kuunneltavana lähetyksenä.

Venäjällä vangittiin joku jätevedestä näytteenottaja. Hän ei pysynyt luvallisella alueella. Samaa katsoin saamenkielisistä uutisista, kun intiaani kantaa huolta öljyn pilaamasta asuinalueestaan. Kukaan ei halua ymmärtää, minkä puolesta puhumme.

Huoli on yhteinen. Minkälaisen maapallon jätämme tulevalle sukupolvelle. En käytä tuleville lapsille, vaan nyt syntyvälle ikäluokalle. Terveen lapsen syntyminen on isompi IHME, kuin sairaan. Onhan perimään jo vaikutettu, että lapset ovat syöpäsairaita jo syntyessään.

Tässä odotellessa siivoan laatikoita. Parasta olisi hankkia siirtolava ja heittää kaikki pois. Kukaan ei tutki jäämistöäni, mitä olen viimeiset vuodet puuhaillut. Ne vähäiset omistamista osoittavat asiakirjat eivät tarvitse pankin tallelokeroa. Mahtuvat sinisen kansion muovitaskuun. Asianajotoimisto käyttää arvovaltaansa ostatellessaan lankapuhelimesta muistuttavaa osakekirjaa. Kaikkea omistamistani käsitellään pienen ihmisen suursijoituksena. Miljonääri-isän miljoonaperintöä ei voi puhua miljoonissa, kun euro jakoi sen kuudella. Siitä on jäljellä enää lapsuuskodin uimarannassa muukalaisten havittelema hautausmaa. Omaishoitajaa korvaamaan tarvitaan sentää 5,4 työaikalakia noudattavaa hoitajaa. Omaishoitajan 10 vuotta kerryttää 54 lakia noudattavan hoitajan miestyövuotta. Vanhuspalvelulain kuuma peruna, jonka rauhanruhtinas vahvisti; ehdoton ikä, ei työhistoriaa.

Palaan alkuun ja käräjäkiville. Seteleihin käärittyjä rosvopaisteja paahdan hitaasti joka puolelta kuumilla kivillä. Työhuoneeni pankki myi vuokralaiselleen välimiesoikeudella uhaten. Hallinto-oikeus harkitsee pitkään omistuksesta maksettavaa jätevesimaksua käytöstä ja omistuksesta. Käräjä-oikeus on hyytynyt selvittelemään testamentin ja rintaperillisen oikeutta kuolinpesässä, josta olen odottanut päätöstä lähes kaksi vuotta. Onneksi sain sisaren tuhkauurnan pelastettua äidin arkun päälle. En tarvitse lähteä etsimään kuin sodassa joukkohautaan haudattujen seasta.

Nuoruusmuistoja Mikonniemestä (17.11.13)

Tonavan aallot

Vilho Vartiainen olkihatussaan ja Erkki Junkkarinen palauttavat tähän päivään nuoruusmuistoja. Maire Ojonen laulaa Tonavan aalloista. Lumoprinssi saa käsinkirjoitetun tekstin. Blogini Tuliukko, Munkkiklubi 2, Munkkiklubi 3 ja Satusinfonia saavat kopioituna toisten tekstejä. Kirjablogeja enemmän minua kiinnostavat aamuhartauspuheet ja puhujat. Eduskunnan kyselytunnin käytän katsomalla ja kuuntelemalla Latvian satakieltä. 

Pienestä pojasta maailmankuuluksi 
äänellään ja karismallaan

Mitä poliitikot tekevät meidän äänestäjien äänillä, sitä sopii kysyä näin veteraanijuhlien jälkeen äitienpäivän edellä 2012?

Ei kommentteja: