torstai 12. huhtikuuta 2012

Taivashautajaiset

Kiehtova maailma: Ihmisen planeetta 5/8

49 min Vuoristot. Kuinka inkojen jälkeläiset Perussa lepyttävät kotivuortaan taatakseen hyvän sadon? Andeilla tehdään myös pitkiä vaelluksia korkealle sijaitseville jäätiköille, millaisesta seremoniasta on kyse? 5/8. T: BBC.
http://areena.yle.fi/video/1334078575843

Meille tähän asti elävänä selvinneistä ja asiamme hoitaneista järjestetään taivashautajaisia juuri katsomani perinteen mukaan. Kuinka se sopii hyvinvointivaltioon, pitää tutkia selviämistä ääriolosuhteissa. On elettävä niillä elämän eväillä, jotka sattumalta on saanut.  Suomi-neito on saanut kiehtovasta maailmasta osansa. Vaikeudet ovat julman jumalan syötiksi asettamat lait. Ensiksi minulle kaikki, sitten lapsille kun loppuu. Vielä ei pyydystetä lepakoita syötäväksi. Päinvastoin lepakko saattaa sotkeutua lakanoihin ja puree sijoituksillaan kehunutta sijoittajaa. Levittää vesikauhua, johon on rokote. Punkki on ovelampi, levittää borreliaa, johon ei ole hoitoa. 

Kuinka vanhuspalvelulaki toteutuu omaishoidon tulevaisuudessa? Siitä keskustellaan eduskunnan kyselytunnilla. Kokemuksesta tiedän miten omaishoito toteutui vuodesta 1991 tähän päivään. En kirjoita, miten katson puhuvia päitä, vainajat palotellaan korkealla vuoristossa korppikotkien syötäväksi. Tämä toteutuu meillä eläviä kohtaan. 

Omaishoidon määrärahat loppuivat kesken Lahdessa - uusia sopimuksia vasta ensi vuonna (6.10.2014 21:55)
Vuodesta vuoteen kestouutinen on omaishoidon määrärahojen loppuminen. Kolme kuukautta työ keskeytettynä veisi tilin miinukselle 30 000 mmk. On otettava riski velkaantumisen uhallakin. Sijoittajat ryhtyvät vetämään mattoa alta ja joutuvat maksamaan työhuoneeseen kuuluvista neliöistä. Sillä rahalla sain velkani maksetuksi. Nälkä kasvaa syödessä kunnan muuttaessa toimintataktiikkaa asetuksen mukaiseksi 1993. Omaishoidontuki pienenee. Maksetaan minulle verot vähennettynä, peritään isältä miinusmerkkisenä omaishoidontukena palvelumaksuksi naamioituneena takaisin kunnalle. 
Tuusniemellä on näitä maksajia ja takaisin perijöitä, jos eivät ole muuttaneet Kuopioon vastavetona sille, ettei Tuusniemi liittynyt Kuopioon. Eikö tämä milloinkaan lopu? 6.10.2014. Kalastellaan ääniä vierailla vesillä,  mitataanhan puolueiden kannatuslukuja heti vuoden vaihtumisen jälkeen. Silloin tehdään taas uusia omaishoidontukia, jos on rahaa kaikille jakaa.

Ei kommentteja: