lauantai 17. joulukuuta 2011

Aurinkoisen aikataulu

Aurinko nousee Helsingissä - Saulin kannatusluvut kasvussa.
Aurinko nousee Oulussa - toinen kierros on todennäköinen.
Aurinko laskee Helsingissä - Saulin kannatus pudonnut.
Aurinko laskee Oulussa - paikanvaihto toisella kierroksella.
Jyväskylässä päivä ei lyhene enää illasta, aamusta yö vielä jatkuu. Sodankylässä on kaamos.

Jos päivä on aikataulutettu, niin siihen voi luottaa. Poliittinen päivä on muutoksen kourissa. Keväältä eduskuntavaalit tuoreessa muistissa. Jytkyn jälkeen presidentin valitseminen pelonsekaisin tuntein puolesta ja vastaan. Kuntasektori valmistautuu syksyn kunnallisvaaleihin. Maapallo mataa radallaan, vaalit käydään ajallaan.

Laukku-Leena oli saanut kyydin Kartanon maisemiin. Matka oli jatkunut muutamia satoja metrejä käyntieni välillä. Tunnenko empatiaa elämäntapansa valinnutta kohtaan? Enemmän minua askarruttaa syyt ja seuraukset, jotka pakottavat tekemään toisin. Aamuhartaudessa nunna Kristoduli kertoo syntymäluolasta, ennen kuolemaa kallioseinämän jalkapuusta. Kolmannen päivän tyhjän haudan ihme hämmästyttää. 
Vallan menettämisen pelko saa hallitsijan raivon valtaan. Tänään on mahtavien mahti puntarissa 70 vuoden kokemuksella. Sitä saa mitä tilaa. Olen todennut sen monta kertaa saadessani lähtökäskyn profeetaksi omalle maalle. Tehtävä perustuu kymmeneen käskyyn. Kolme ensimmäistä opettaa, kuka on Jumala. Neljäs käskyistä vaatii; kunnioita isääsi ja äitiäsi. Selitysosassa muiden piäsnuatikoiden tottelemista tietyin ehdoin. Loput kuusi opettaa elämään medborgaret keskenään.

Sotajoulusta tämän päivän jouluun ei ole mainittavaa eroa. Joulua ei tee kuitenkaan olemattomaksi sen kieltäminen. Minulle ei tarvitse konsultoida jouluttomien pimeimmästä vuodenajasta. Matka ei ollut este lähteä Vihtaniemeltä joulukirkkoon. Kirkon poliittiset toimijat ovat saaneet minut liittymään muuhun uskonnolliseen yhteisöön.
Ensivuoden veroprosentissa on kuitenkin (x) rasti ruudussa seurakuntani kohdalla. Vuoden 2013 Yle-verolla oma (x) rastinsa ruudussa. Yksi (x) elää avioliitossa, ruudusta on poistunut. Sote-rekisteriin kysytään vielä entistä sukunimeä, joka perustuu sukunimilakiin (x) elää avioliitossa. Sen nimen kanssa minulla ei ole mitään tekemistä. 
Antauduin "satamajätkäseikkailuun" lisääntyessäni enkä isyydestä sen enempää ole vaatinut. Päinvastoin köyhyys pakottaa isät etsimään elättäjiään. Poliittisesti naisetkin etsivät vanhan poliitikon maineella etenemistä presidentiksi, kun seuraavat vaalit käydään. Kansanedustajan etuoikeudet periytyvät äideille, jotka haluavat käyttää tilaisuutta hyväkseen ja ohittavat jonot.

 

Elektroninen valokuvakehys on tämän joulun hitti. Itse tyydyn lisäämään uusia videoita blogiini. Siellä on tallessa kohtaaminen piispan kanssa. Hän oli aikanaa uskonnonopettajani. Kävi vihkimässä uuden palvelukeskuksen käyttöön. En ollut tilaisuudessa mukana. Se poiki kuitenkin johtajalle vastavierailun piispantaloon. Saimme terveiset vierailusta. Silloin vain en tiennyt, millaista johtajaa piispa kestitsi. Nyt tiedän johtajan heikkoudet palattuaan "herpes huulessa ja clamydia keuhkoissa". Hän sai aikaan yrittäjien paon palvelukeskuksesta. Silloin ei vielä viety seksuaalista häirintää eteenpäin.

Saman luen lehdestä piispan vieraillessa seurakunnassa. Kuka siinä häärii esittelijänä, on minulle loukkaavan pahoittelukirjeen lähettänyt silloinen piispaehdokas. Millään rintamalla ei joulurauhaa ole näkyvissä. Ehkä meillä rukoiltuamme; Tee minusta rauhasi välikappale. S-ryhmittymä ilmoitta sponsoroivansa rauhan nobelistia rahalla maailman rauhan ylläpitämiseksi. Ne rahat kerätään meiltä ruokaostosten korotettuina hintoina. Rauhanruhtinas ottaa jatkoajan itselleen, minut hän painoi riman alle säädetyllä lailla. Ruokaa on ostettava, sponsoriraha kiihdyttää nälkäisten liikehdintää. Kataisella on leuhkat eväät vietäväksi Brysseliin. Pieni poika esitteli reppunsa sisältöä junassa.
- Ja rahhoo on evväinä. Aikaisemmin ei hänelle oltu uskottu mukaan kuin taskuraha.

Lähdenkö joulumatkalle? Sitä pähkäilin muutaman yön. En lähde, tilanne selvisi. Ehkä sitten joulun jälkeen teen pikavisiitin. 
"Taas kaikki kauniit muistot mun tulee mielehen. Lumivalkeat pellot, puistot ja juhla Jeesuksen." Sinun joulusi alkoi digi-tv:n tulosta. Joulukirkon ajan sinisellä ruudulla on teksti: Sinun joulusi. Se toistuu vuodesta vuoteen enkä omi sitä itselleni. Mitä Yle-vero vaikuttaa ohjelmasisältöihin, siitä saamme jo esimakua tulevan vuoden aikana. Nyt kukaan ei voi elää pimeydessä. Ei edes Laukku-Leena kapsäkkejään siirrellessä eteenpäin. Ainakin hänen tulotietonsa tarkistetaan. Intrum Justitia hioo kynsiään veroparatiiseihin varastoidessaan.

Ei kommentteja: