tiistai 12. tammikuuta 2010

Positiiviset pellet

Valpastun aamulla suhinaan, joka kuulostaa kaasuvuodolta pimeässä korvan juuressa. Pomppaan pystyyn, mistä on kysymys. Sehän on YlenYkkösen ääni, kanavataajuus on siirtynyt sivuun eikä yhteyttä löydy nappulaa kääntämällä. RadioSuomi on vallannut ääni- aallot. Tulee viiden uutiset Afganistanista ja laulu surupuvusta lumipukuun. Minulta palaa pinna.

Digivalmiuksien testaaja kysyi: Etkö sinä ymmärrä? ja kiinnitti radioantennin teipillä seinään. Viisi vuotta sitten palattiin menneeseen aikaan, jolloin miehet montuissa lumen keskellä odottivat tiedotuksia sodan etenemisestä. Palvelutalossa yksin asuva, sokea Hevosmies sekosi yöllä täysin, kun eksyi nuorten radiomafia -kanavalle. Kulkureitit oli merkattu naruilla, mutta räminä sekoitti kulkusuunnan. Aamulla jäljet paljastivat yöllisen epätoivoisen yrityksen löytää sängystä vessaan ja takaisin sänkyyn. Mies oli uupunut, ahdistunut ja peloissaan yöllisestä selviämistaistelusta. Hänet vietiin huijaamalla tarkkailtavaksi kieltäytymisestä huolimatta: En minä lähde tarkkailtavaksi. Uskoteltiin kotiinlähdöstä.

Mies talutetaan sairaalan ovesta sisään. Jo ensimmäiset askeleet paljastavat, että lattia ei ole kodin tuntuinen, vaan kalsea ja kova muovimatto jalan alla. Väkisin hänet ohjataan yksityishuoneeseen. Piippu otettaisi pois tulipalon estämiseksi. Loppujenlopuksi hän saa pitää piippunsa, mutta tulitikkuja hänelle ei anneta. Kännykästä riippuvainen voi kuvitella, miltä aina käden ulottuvilla olevan riippuvuuden katkaisu tuntuu. Kun en ole riippuvainen, tuntuu kuin työnnettäisi tuttia tai tupakkaa suuhun, silmiin, korviin kaiken tilaamattoman moskan vastaanottajana. Olipa se sitten sähköpostiini vierailla nimillä lähetetty pillerikauppa peniksen pidentämiseksi.
dna sen sai aikaan. Tai postiluukusta työnnetyt mainokset eivät voi vähemmän kiinnostaa. Mitä minulle kuuluu yöllä tai päivällä tuutin täydeltä toimitetut uutiset maailman etäisimmistä kolkista. Liika on liikaa ja yksi liian vähän.

Maailmaa rakennetaan pakollisella reviirinryöstöllä. Syö tai tulet syödyksi, lyö tai tulet lyödyksi. Tätä uskomusta "hyökkäys on paras puolustus" on yritetty käyttää syynä sodan aloittamiselle. Näin markkinatalous toimii aikansa ja kiinalaiset tulevat ja jyräävät meidät.

Punkinpureman jälki ei koskaan häviä, onko punkilla kaksi tai useampia jalkoja, kaksi tai useampia yläraajoja. Radioateljeen "Uusi vuosi" puhelintestauksineen on tätä päivää totuudesta.

Ei kommentteja: