sunnuntai 13. syyskuuta 2009

Ei parta pahoille kasva, turpajouhet joutaville

'O Sole Mio' on ensimmäisiä tuttavuuksiani Pavarottiin monta vuotta sitten. Laura Pausini on nuoremman polven edustaja. Kävi Suomessa ja kutsuttiin Joonas Hytösen ohjelmaan. Häpeän Hytösen esittämiä kysymyksiä tulkin välityksellä. Kadehtiko suomalainen maitoparta, jonka ylähuulen karvoituksen voi kissa nuolla huithittoon, jos on sattunut kurrivaahto jäämään viiksiin. Tämä on niitä misukkanaisasiantuntijoita.

Pavarottin muistokonsertissa Laura talutti Andrea Bocellin lavalle. He lauloivat yhdessä ja erikseen. Kuinka voi laulaa 'O Sole Mion' näkemättä koskaan auringonpaistetta. Kuinka voin kirjoittaa verkossa ilman tietokonetta ja nettiyhteyksiä. Suuret luulot osaamisesta oli babyministerin eroamisen syy. Laulaa voin näkemättä, mutta laulua en voi kuulla kuurona. Tarvitaan viittomakieli kertomaan laulun sanoma.

Tänään on erikoinen pottuilun päivä yhteyksissä. Vanhalta koneelta tulostan Ekson 40-vuotisjuhlakutsun ongelmitta. Mutta kaikki muu on mahdotonta. Joudun sammuttamaan koneen virheellisesti. Minulle suositeltiin käytettyä konetta, kun oli PC:n hankkimisen aika. Se riittäisi minulle siksi aikaa, kun sitä tarvitsisin ennen sänkyyn sitomista laitoksessa. Ainon mies istuu pyörätuolissa ja hankki uuden tietokoneen vielä 95-vuotiaana. Pojat sanoivat, ettei hän siitä mitään ymmärrä.
- Kunhan vain jotakin liikkuu, oli vastaus. Pienessä lapsessa on kaikki tieto kehittyäkseen viisaaksi aikuiseksi. Meitä sodanaikana syntyneitä pidetään tyhminä, ettei me mitään ymmärretä. Siinä maitoparrat ja blondit plantteineen ovat väärässä. Me ymmärrämme enemmän kuin meille annetaan lupa ajatella. Niitä lupia jaetaan lakipykälillä ja niiden tulkitsemisella. Avaan tv:n katsoakseni kirkonmenot. Ruutuun ilmestyy teksti: Kanava on salattu tai ei ole saatavilla. Et voi sitä katsoa. Radioäänessä on ylimääräistä suhinaa. Ympärillä on henkientaistelu.Tulihan se sieltä. Pahoittelemme lähetyksessä ilmennyttä häiriötä. Sekö on
Radiokuuluttajan tehtävä? Minä häpeän aikaansaannoksia ja kaikki, jotka ymmärtävät puutteet, pahoittelevat. Se on selvää, että kiitos ja anteeksi ovat muuttuneet minä häpeän ja te pahoittelette.

Kaivan aarrelaatikot esille. Toisessa on tunteet ja toisessa tuoksut. Kun perehdyn kolumniin tarkemmin, löydän sen www.tommytabermann.net. Tuoksutkin ovat siirtyneet nuuhkittaviksi onlinessa. En tarvitse enää kuun vaihtuessa tehdä tikusta asiaa noutaakseni kolumnin E-kaupan raunioille perustetusta valintatalosta, onhan Me-lehden kotiinkantaminen ostomäärästä kiinni. Yksineläjän pitäisi elää huittislaisittain; hullu mies Huittisista syö enempi kuin tienaa. Sama pätee huippuihin, jotka kuluttavat meidän rahat omiin höpinöihinsä ja ottavat velkaa tulevien sukupolvien maksettavaksi.

Ei kommentteja: