sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Uskonsota


Mummuks tahtomine 
"mut kieltäyryn kaikest,
sano: emmää muist,
emmää jaks,
emmää ol ikä ennenkä,
ku mää olen tottunu juur näi." -Heli Laaksonen
Kesäkuun 1. päivä 2014 Munkkiklubilla on suuri ihme. Munkkiklubi sai nimensä munkkipoikien houkutellessa omaan yhteisöönsä, jossa pojat ovat lapsia ja naiset äitejä. Kieltäydyin silloin kutsusta, oli kummitädin hautajaiset. Oli kevät ja oranssikaapuinen munkki pysäytti minut kadulla. Toisen kerran joulun edellä, mutta silloin munkinkaapu oli vaihtunut toppapukuun. Sama kutsu toistui tulla viettämään joulua heidän kanssaan.
- Jos sinä menet sinne Munkkiklubille jouluksi, älä kerro, että olet minun mummo. Pieni tyttö rukoili kädet ristissä kerrottuani munkkien houkutuksesta vaihtaa joulunviettopaikkaa. 

Kaikesta käännytyksestä olen kieltäytynyt, kun muusta en mitään tiedä: "emmää muist, / emmää jaks,  / emmää ol ikä ennenkä, / ku mää olen tottunu juur näi."
Tarkemmin ajateltuna sopii kaikkiin valintoihini omalla tiellä. Naskinen oli ottamassa Lahden Runomaratoonilta kaupungin avustuksen pois, kun Heli Laaksonen oli taiteilijavieras viäräkielinen lahtelaisille. 

Oma poikkeavuus on syntymävamma potilasjärjestössä, jonne kristitty minut lähetti omaishoitajana yhteisvastuukeräysrahojen luovutustilasuudessa yhdistykselle. Eikä minua kahdesti tarvitse kehoittaa poistumaan. Huvittavinta kuitenkin oli, kun muutin osoitetta pysyvään, sain piispakokelaan pahoittelukirjeen, kun en pitänyt arvossa maksajan roolia. Minua loukkasi pahoittelu ja annoin siitä palautteen kirkolle.
Se nostatti myrskyn "tervemenoa, muuhun uskonnolliseen yhteisöön" ja maistraatti sen toteutti.

Palaan lapsuuteen Vihtaniemellä. Uskoonhurahtanut tätä itketti äitiä, kun hänestä ei tullut helluntalaista. Siksi käytiin jatkosota, kun yhtä helluntalaista puuttui sotaa ehkäisemään. Toinen saarnaaja könysi  joulun aikaan penkille moittimaan joulua pakanalliseksi uskonmenoksi. Myöhemmin uskalsin sanoa oman kantani. Koulunkäyntiäni hän piti väärän opetuksen lähteenä uskosta ja toisen mielestä väärästä politiikasta porvarina.

Presidentti Niinistö Ylelle: Tämä on Suomen suurin turvallisuusriski

Lue myös

Samalla hän ottaa kantaa suvivirteen, Natoon ja Euron syntyyn.

Kun kissa on poissa, hiiret hyppii pöydällä. Iso - Paavo jyrähti jotakin presidentin tehtäviin liittyvää, kun SDP:n kannatus laskee laskemistaan. Olen lukenut valtion johtamisen olevan siihen kykenevän tehtävä, puolustus kuuluu rohkeille ja talous markkinamiehille. Presidentin kannanotto on järkeenkäypä, hallitus yrittää aivopestä kannatuksen toivossa. 

Talibanit pyysivät anteeksi Malalan ampumista, mutta syyttivät kuitenkin muslimin halventamisesta. Kukaan ei pyydä anteeksi sitä, kuinka kuntauudistus ja sotepalvelujen järjestäminen ei ota onnistuakseen. On katsottava viimeinen sininen ennen kahmuroitten muiluttamista itärajan taakse. 

- Kyllä ne ovat viisaita, sanoisi isäni kuullessaan, mitä Puolustusvoimien lippujuhlalla juhlitaan. On se niin syvälle juurtunut kansan kahtiajakaminen syntymäkunnassa. Muusta ei hänellä ollut kokemusta. Sama meno jatkuu kaupungissa ja Verkkokirjoittajan talossa. Tämä onkin henkien taistelu ubiyhteiskunnassa netin välityksellä kaikki liittyy kaikkeen. "Die Sieben Brüder" / "Seitsemän veljestä" edustaa mennyttä aikaa, sieben Brüder viskasi minut veljesten sivuille, joita en ollut hakemassa. Näin maailma muuttuu, Eskoseni.

Ei kommentteja: