perjantai 9. marraskuuta 2012

Muotipuku kautta aikojen

Ajan saatossa olen ottanut talteen perheen muotipukuja esitelläkseni niitä kesänäyttelyssä Vihtaniemellä. Mansikkapaikka muuttuu virtuaaliseksi Happo-hotelliksi.
Vanhin puku on äidin musta mekko koristeltu ristirynkyillä. Käytetty juhlapukuna hautajaisissa. 
Tuvan seinälle ripustin siskon rippikoulutodistuksen sukulaisnaisen mielenrauhan takaamiseksi. Emme ole pakanoita, olemme kaikki rippikoulun käyneitä. Siskon valkoinen rippimekko siitä muistuttaa.
Häähuntu on päässyt uusiokäyttöön, mutta häämekko on tallella.
Nuorimman siskon tyttärelle teetetty kastepuku on ollut käytössä kaksi kertaa sen jälkeen. Kesänäyttelyyn sitä voisin lainata ja palauttaa sitten tulevia tapahtumia odottamaan.

Viimeinen on kiinansilkistä juhlapuvuksi tarkoitettu aluspuku, josta ei tullut käyttökelpoista. Olen liittänyt pukuun kirjoitetun toiveen tulla haudatuksi tässä perinnepuvussa. Samalla borrelia haihtuu savuna ilmaan. Valmistin pieniä tyttöjä tähän päivään ja lupasivat nauraen.
- Pidetään bailut, kun mummo on kuollut. 

Selatessani tuttuja paikkoja netissä löysin kuvan tallennettuna nimellä Omenapuu. Taustalla on Kartano ja käyttämäni sisäänkäynti vapaaehtoistyössä. Kaikki on digiä;  kamerat, teeveet, ihmiset, sijoittajat. Kuvat ovat muistitikulla ja kamerassa. Pitäisi ladata virtaa kameraan ja katsoa, ovatko kuvat sisäänkäynnistä tallessa. 

Riverside Medical Clinic on sanataiteen osa-alueen "taide ja taudit"  maanpäällinen paikka. Hienointa, kauneinta, rauhoittavinta, mitä tiedän. Kaikki muu suunnitellaan tapahtuvaksi sotatoimialueen  rajalla Happo-hotellissa. Istutan omenapuun, vaikka tiedän huomisen tuhon.
Töhrijät varastivat vihkiraamatun, Muotipuku kautta aikojen muistuttaa kodittomuudesta kautta aikojen. 

työasu

The Book'in sivulla törmäsin valokuvaan kohtaaminen kaivolla.
Tämän päivän nainen työpuvussa. Naisen jalat, stay up -sukissa, toinen valahtanut nilkkoihin, korkokengissä.
Lehtikuva ei jätä mitään arvailujen varaan, naamio peittää seksityöläisen kasvot teevee -lähetyksessä



muurin muisto
Hyvästi toverit -sarjassa tyttö kulkee sillalla Berliinin muurista muistuttavan laataan kohdalle.
Sama laatta voisi olla Jännevirran sillassa. Seisoinhan sillalla saksalaisen kuvattavana, kun Berliinin muuri kohosi. Hän jäi länteen, minä en koskaan loikannut idästä rajan yli. 

Avoin yhteiskunta jatkaa suljetun yhteiskunnan säännöillä. Kierrättää ministereitä syyllisten häivyttämiseksi Talvivaaran ympäristökatastrofiin. Mikään ei muutu. En tunne syyllisyyttä ennen syntymääni tehtyihin virhearviointeihin. Enkä ole voinut vaikuttaa syntymäni jälkeen ajankulkuun. 
Aurinko nousee Utsjoella klo 9.24 ja laskee klo 14.26. Päivänsäde marraskuussa antaa toivon keväästä.

Ei kommentteja: