perjantai 24. elokuuta 2012

Kaikki on pelkkää bonusta

Aamuhartausseurakunta on kuullut hiippakuntasihteeri Kati Jansan puheen bonuksista ja Papas no Mamas laulavana navigaattorina opastaa suuntaa. Bonukset eivät ole tilille kolahtava muutama sentti ruokaostoksista ja maksutapaetu korttimaksusta. Julma jumala on huijannut meitä lupaamalla bonusta, jolla kanta-asiakkuus palkitaan.

Munkkiklubin pöydällä keppiin kiinnitettynä on pysynyt paikallaan. Lehdenjakaja ei kolistele aamuyöstä ovellani tilauksen tarjouslappuja jakamassa.
on toinen päivittäin vilkaistava lehti. Paikannimet ovat minulle vieraita, eivät liity elämääni. Suvun tarinassa on kuitenkin isän siskot muuttaneet rajan takaa sisämaahan. Rauhan tultua ovat asettuneet Parikkalaan ja Joensuuhun. Ennen sotaa nuoret serkukset polkaisivat pyörillä Vihtaniemelle heinäntekoon.

Lokki istui eilen aamulla kattokolmion kärjessä. "Hänen olivat linnut" istuvat parvena kauempana katolla. Iltapäivällä aurinko paistoi pilven läpi. Maa kiertolaisena on kallistunut pois auringosta. Sama ilmiö toistuu kuin täyden kuun aikana. Kuu viivähtää hetken radiomaston kohdalla, samoin aurinko pilviverhossa. Nämä valoilmiöt ovat minulle bonusta. Kaikki muut bonukset olen maksanut ennakkoon ollakseni etu-, kanta-asiakas tai sinun omastasi, sinun lahjaasi jakava sponsori.

Syntymäpäiväsankari. YLE Radio 1 10.05 - 11.00 Risto Autio. Toimittajana Jukka Arvassalo.
Toimittaja kysyy Risto Autiolta omaishoidon järjestymisestä. Vahvistaa kuulumattomuutensa virallisen tukeasaavan omaishoitajastatuksen piiriin. Hänen asuinkuntansa tarjosi kuitenkin kotipalvelua, että Autio voi olla isänsä työssäkäypä omaishoitaja. Oma syntymäkuntani on ollut ottamassa minusta ja vanhemmistani kaiken irti takaisin kunnalle. Siellä on käynnissä Tiekartta Länsirannalla ja valitus jätemaksusta hallinto-oikeudessa  peritystä omaisuudesta.  

Ulkolinja: Mikrolainojen nurja puoli Ulkolinja: Mikrolainojen nurja puoli

Muhammad Yunus sai Nobelin rauhanpalkinnon vuonna 2006. Grameen-pankin mikrolainojen uskottiin pelastavan kehitysmaat. Lainaehtojen tiukkuus ajaa monet velalliset kriisiin, pankkien kahmiessa suurimmat voitot. 


Salaiset miljonäärit Englannissa toimivat toisin. Tutustuvat kohteisiin osallistumalla vapaaehtoisina työhön. Viikon kuluttua ovat tehneet päätöksensä, kenelle antavat rahaa toiminnan jatkumiseksi. Näin syrjäytyneet nuoret pääsevät harrastusten kautta elämässä eteenpäin. 

Katson yöllä ulkolinjan raportin köyhyyden poistamisesta lainarahalla. Senhän tietää jo ennestään, kun antaa pirulle pikkusormen ottamalla pienen lainan yritystoiminnan aloittamiseksi, se vie koko käden. Tässä kurimuksessa meillä eletään, käytetään tekosyitä lisätä maksuja. Jos et maksa, otettaan se ulosoton kautta määräala määräalan jälkeen. Valitus laittomasta maksusta kestää hallinto-oikeudessa vuosikausia. Mikä on valittajan oikeus jatkaa keskeneräistä elämää? 
Tästä asiasta suutuin itselleni, kun vuodet ovat menneet hukkaan odottaessa. Niitä en saa takaisin elääkseni toisin. Olen Bräiviikin kanssa samassa tilanteessa kärsittyäni jo 21 vuotta aloittaessani omaishoitajana. Se ei sopinut kenellekään silloin, tulinhan profeetaksi omalle maalle. 
Suvulle, kunnalle ja yhteiskunnalle olin aloittaessani suuri kysymysmerkki. Ei siksi, että tulin vanhempieni hoitajaksi, vaan siksi; kuka käski minun tulla ja kanniskella vuodekääröä saakelin sapattina. Kenenkä on tultava järkiinsä? Kuka tarvitsee hoivaa ja huolenpitoa? Se on kuntavaaliteema tänä syksynä.
Täytin juuri 70 vuotta edellisenä päivänä, kun seuraavana päivänä Bräiviik murhasi 77 nuorta Norjassa. Hänet tuomitaan tekojensa mukaan ja minulle sanotaan ryöstettynä ja raiskattuna.
- Me olemme huomenna veroparatiisissä.

Kuuntelen sujuvasti aamuhartausseurakunnan ääntä poistumatta kotoa.  Pääministerin kutsuminen politikoimaan ajalla ajattomalla saa minut tuntemaan itseni poliittiseksi huoraksi. Ex-pääministeri jatkaa matkaansa tekopolvilla ja on edennyt jo Euroopan neuvoston kuultavaksi. Mikä oikeus on tekstiviestillä lähestytyn naisen nähdä ruususen unta? Se ratkaistaan valitusten kautta oikeudessa.  
Minulla on vakuutus ennalta arvaamattoman vaaran varalta olla sotkeutumatta asiakkaisiin. Taide ja taudit eletään todeksi Riversiden Medical Clinic'alla. Tohtori tuli haudatuksi eroottiseen hautausmaahan elävältä. Sain synninpäästön, kun tunnustin woodoo-menojen tuottaman kuoleman.
"Ihmisten ymmärtämisessä on se vaara, että ymmärtävät ymmärtämisen väärin ja tunkevat liian liki. Nythän se asia on kukkapenkissä." 
Riverside Medical Clinic'an lääkäriä syyttää nainen raiskauksesta. Oikeudessa käsitellään naisen käyttäytymistä vastaanotolla. Tohtori soitti yöllä. Oli tulossa tuomaan väitöskirjaa. Torjuin hänen tulonsa.
- Ethän sinä voi yöllä tulla. Sain kysyvän vastauksen.
- Mikä sinä luulet olevasi? Se tuli harvinaisen selväksi. 
Iloitsen suomennetusta valokuvallisesta Uudesta Testamentistä, The Book. Siellä on kohtaus kaivolla syntisen naisen kanssa. Valokuvaajan oivallus, naisen jalat stay up -sukissa ja korkokengissä. 
Ase-, huume- ja naiskaupalle on omat mainoskuvat. Ne paistavat jokaisen lobbarin silmistä. Edunvalvojilla on oma etunsa ensisijalla. Jos Jumala on puolellani, kukaan ei voi olla minua vastaan. Kenttäpiispakin ihan omalla luvalla pahoittelee kirkosta ero(tt)amistani. Minua loukkasi pahoittelu, enhän luopunut uskosta. Vaihdoin vain seurakuntaa, kun osoite potilasjärjestöön ei ollut seurakuntani. Löysin Lahden savolaiset vammaisjärjestöjen joukosta. Pastori Kai Sadinmaa on uskottavampi epäillessään aseiden käyttöä Jumalan tarkoittamalla tavalla kuin kenttäpiispan kriisityö sodan keskellä. Hernepussinheittokilpailun voitto toi korkean sotilasarvon pastorille.
 
Hartausohjelmat: Aamuhartaus 24.8 24.08.2012
Hiippakuntasihteeri Kati Jansa, Kuopio. Aamuhartaudessa kuullaan virsi 365, joka alkaa sanoin "Käy kohti isänmaatansa" Papas no mamasin esittämänä.
Kuuntele aikaa 32 päivää (Vain Suomi)

Ei kommentteja: